Програма Quality Assurance – Ниво Junior

Присъствено обучение за начинаещи

Програмата Quality Assurance ниво Junior е първата стъпка за всеки, който иска да стане част от ИТ сектора, без да бъде програмист. В рамките на 3 месеца всеки начинаещ ще получи необходимата теоретична и практическа подготовка, с която може да започне работа като Junior QA специалист. Програмата на обучение включва едномесечен QA Bootcamp, в който курсистите ще се работят по реален проект. Quality Assurance е начин да откриваме и поправяме грешки и дефекти в продукти, преди да бъдат предадени на клиента. Това е начин на работа свързана с процедури и внимание към детайла.

laptop

Начало на курса

19 Февруари

Продължителност

3 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

19 Февруари

12 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Понеделник и Сряда 18:30 – 21:30

Продължителност

12 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда 18:30 – 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса
Quality Assurance Course

Пътека на развитие

Пътеката на развитие в професионалната програма по Quality Assurance ниво Junior включва три обучения, като ще започнете от ниво начинаещ и ще достигнете ниво Junior в края. Пътеката започва с това какво е QA и завършва с едномесечен Bootcamp и работа върху реален проект.

Начало пътека на развитие

Beginner

bootcamp

QA Bootcamp

Пътека на развитие

JUNIOR QA

Програма на обучение

Най-често задаваните въпроси за QA - отговори от лектора Елица

Кликни и си отговори icon-click

hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag

text-input icon-info

Имате много въпроси? Искате бързи отговори? Преподавателката от програмата по Quality Assurance ниво Junior е тук да ви помогне. Започвайки с това какво е QA и дали е подходящ за начинаещи и стигайки до това какви перспективите пред един QA специалист.

Лектори

Елица

Елица

QA Engineer

Елица е завършила Счетоводство и контрол в ИУ Варна, като е работила 5 години като счетоводител. През това време, разбира че тази професия не е за нея и решава да пробва нещо ново и се записва на курс по Quality Assurance в Advance Academy. Много бързо след курса получава и първото си предложение за работа като QA Engineer в TaxBack, но скоро след като започва получава и ново предложение от компанията, в която работи и до днес – Astound Commerce. 4 години по-късно тя е работила по проекти на световноизвестни компании, с различни екипи от цял свят, като не малко пъти е била в ролята на QA Lead и е ръководила екипи.

Ростислав

Ростислав

QA Engineer

Ростислав е QA инженер в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Работил е и във финтех сектора като QA за международна компания. Предишният му опит включва и project manager отново в e-commerce сектора и ръководене на проекти съвместно с eBay и Amazon.

Програма на обучение

Лекция

В първата седмица от професионалната програма по Quality Assurance – ниво Junior ще направим въведение в курса, като ще научим какво представлява професията QA инженер и от къде произлиза. Ще разберем какво е софтуерно тестване и защо е нужно. Каква е разликата между Black-box и white-box тестване и нужни ли са програмни умения, за да станем QA. Освен това ще научим какво е софтуерна документация и за какво е нужна. Ще покрием термините FSD, BRD и ISD. Ще разберем какво е бъг и от къде произлиза.

Практика

По време на практическата част ще разгледаме реална документация и ще описваме бъгове.

Лекция

По време на втората седмица от курса QA ще научим какво са тестовите документи, защо са нужни и каква е тяхната употреба и задължително реквизити. Ще научим какво е test case, bug report, test plan и test data, както и Checklist, Test cycle, Test Scenario, Requirements Traceability Matrix, Test report.

Практика

В практическата част от лекциите ще анализираме FSD и тест кейсове.

Лекция

В седмица номер три от курса Quality Assurance ще се запознаем с двата основни типа тестване – Functional testing и non-functional testing. Освен това ще научим какво са техниките при Black Box test design.

Практика

Ще упражним научените техники за тестване.

Лекция

В четвъртата седмица от QA курса ще се запознаем с платформата за проследяване на бъгове, проблеми и управление на разработката на софтуерни продукти – Jira.

Практика

В практическата част ще продължим с упражненията с различните техники на тестване.

Лекция

По време на петата седмица от професионалната програма QA ще научим кои са основните роли и участници при разработването на софтуерни продукти. Ще разберем какво е Software Development Life Cycle (SDLC), през какви фази преминава и какво е участието на QA специалиста на всеки етап от SDLC. Също така ще научим какво е Software Testing Life Cycle (STLC) и как се различава с SDLC. Освен това ще разберем защо е нужно тестването на мобилни устройства, как да избираме на какви устройства да тестваме, както и насоки за писане на тест кейсове при тестването на мобилни устройства.

Лекция

В шестата седмица от курса по QA ще разберем малко повече за програмните езици HTML, CSS и JavaScript, както и какво е Devtools. Ще научим какво е QA Estimation, какво представлява, как се изготвя и защо са нужни. Ще разберем също какво е Risk management, както и какви тестинг инструменти има.

Практика

В седмица номер седем от курса ще тестваме реален демо сайт и ще пишем тестове, ще ги изпълняваме и ще репортваме бъгове.

Практика

В последната седмица от професионалната програма по Quality Assurance ще продължим с упражненията от седмица седем.

Bootcamp

Quality Assurance Bootcamp е практически насочено обучение, което е част от програмата QA – ниво Junior. В него курсистите ще се гмурнат в работата над реален проект и реална работна обстановка. По време на QA Bootcamp-а курсистите ще бъдат разпределени в екипи и всяка седмица ще имат срещи с Тийм Лидера си, в които ще обсъждат задачите, напредъка, трудностите, решенията и ще разпределят нови таскове. Завършвайки Bootcamp-a и цялостната програма по Quality Assurance ниво Junior, курсистите ще имат нужния опит от реална работна среда, ще усвоят основни умения в работата с екип, като презентационни, комуникативни и самоорганизация.

Регистрирай се за Quality Assurance ниво Junior

Не пропускайте възможността да се запознаете с Quality Assurance и да влезете в най-бързо развиващия се сектор – ИТ, без да програмирате.

Започни своето практическо обучение по Quality Assurance ниво Junior

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето практическо обучение по Quality Assurance ниво Junior.

Започни своето практическо обучение по Програма Quality Assurance – Ниво Junior.

checkbox

Ранно записване

до 22.01


checkbox

Редовно записване

от 23.01


checkbox-inactive

Начало на курс

на 19.02

Ранно записване

до 22.01

Редовно записване

от 23.01

Начало на курс

на 19.02

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 980 лв.

Първа вноска: 1 х 690 лв.

Оставащи вноски: 1 х 390 лв.

Моля, попълнете данните:

Quality Assurance Fundamentals – Manual Testing

Предимства на програмата:

Различен от програмирането, изисква се логика и креативно мислене.

QA специалистите играят ключова роля в разработката на всеки вид софтуер

QA специалистите участват във всички етапи на планиране и разработка.

Подходящ за начинаещи

Често най-добрите QA са тези, които идват от сфера на дейност, различна от ИТ.

Много търсена професия в ИТ сектора.