Програма Quality Assurance – Ниво Junior

Присъствено обучение за начинаещи

Програмата Quality Assurance ниво Junior е първата стъпка за всеки, който иска да стане част от ИТ сектора, без да бъде програмист. В рамките на 3 месеца всеки начинаещ ще получи необходимата теоретична и практическа подготовка, с която може да започне работа като Junior QA специалист. Програмата на обучение включва едномесечен QA Bootcamp, в който курсистите ще се работят по реален проект. Quality Assurance е начин да откриваме и поправяме грешки и дефекти в продукти, преди да бъдат предадени на клиента. Това е начин на работа свързана с процедури и внимание към детайла.

laptop

Начало на курса

16 Януари

Продължителност

3 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

16 Януари

12 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Понеделник и Сряда 18:30 – 21:30

Продължителност

12 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда 18:30 – 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса

Пътека на развитие

Пътеката на развитие в професионалната програма по Quality Assurance ниво Junior включва три обучения, като ще започнете от ниво начинаещ и ще достигнете ниво Junior в края. Пътеката започва с това какво е QA и завършва с едномесечен Bootcamp и работа върху реален проект.

Програма на обучение

Най-често задаваните въпроси за QA - отговори от лектора Елица

Кликни и си отговори icon-click

hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag

text-input icon-info

Имате много въпроси? Искате бързи отговори? Преподавателката от програмата по Quality Assurance ниво Junior е тук да ви помогне. Започвайки с това какво е QA и дали е подходящ за начинаещи и стигайки до това какви перспективите пред един QA специалист.

Лектори

Елица

Елица

QA Engineer

Елица е завършила Счетоводство и контрол в ИУ Варна, като е работила 5 години като счетоводител. През това време, разбира че тази професия не е за нея и решава да пробва нещо ново и се записва на курс по Quality Assurance в Advance Academy. Много бързо след курса получава и първото си предложение за работа като QA Engineer в TaxBack, но скоро след като започва получава и ново предложение от компанията, в която работи и до днес – Astound Commerce. 4 години по-късно тя е работила по проекти на световноизвестни компании, с различни екипи от цял свят, като не малко пъти е била в ролята на QA Lead и е ръководила екипи.

Ростислав

Ростислав

QA Engineer

Ростислав е QA инженер в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Работил е и във финтех сектора като QA за международна компания. Предишният му опит включва и project manager отново в e-commerce сектора и ръководене на проекти съвместно с eBay и Amazon.

Програма на обучение

Лекция

По време на първата лекция ще се запознаете с това какво е QA и каква е разликата между QA и BA, както и защо има нужда от документация и тестване. Ще научите какво е лайф сайкъл на проекта, кои са ролите на един проект и какво е бъг.

Практика

По време на практиката ще започнете да намирате и да описвате бъгове и ще упражните бъг тракинг системите.

Лекция

По време на втората седмица ще научите основните понятия в QA – тест суит, тест дизайн, тест кейсове Verification и Validation. Ще се запознаете с различните тестове – White box и Black box. Ще се запознаете с техники на тест дизайн като: Equivalence Class partitioning; Boundary Value Analysis; Decision Table testing; State-Transition testing; Pairwase testing; End-to-End testing; Use Case Testing.

Практика

По време на практиката ще започнете работа с документация като FSD, BRD. Ще направите тест план, тест суит, и тест дизайн.

Лекция

По време на третата седмица ще се запознаете с видове техники за тестване – functional testing, positive & negative testing, smoke testing, regression testing, ad hod testing, usability testing, localization testing, security testing, alpha/beta testing, acceptance testing, cross platform testing, cross browser testing.

Практика

По време на практическата част ще упражните новите научени видове тестване.

Лекция

Ще се научите как да работите с bug и task tracking системи като Jira Confluence.

Практика

По време на практическата част ще упражните работата в платформите за мениджмънт и организация и ще пишете документация според клиентски изисквания.

Практика

По време на практическата част ще упражните писането на тест план и тест суит.

Практика

По време на практиката ще упражните писане на чек-листове и на тест кейсове. Писане на смоук/регрешън тестове.

Практика

Ще упражните изпълнението/execution на тест кейсовете както и писането на бъг репорти.

Лекция

По време на осмата седмица ще се запознаете с какво е автоматизация на тестването и кога и как трябва да бъде приложено.

Практика

Ще упражните всичко научено и ще се подготвите за изпита.

Bootcamp

Quality Assurance Bootcamp практически насочено обучение, което е част от програмата QA – ниво Junior. В него курсистите ще се гмурнат в работата над реален проект и реална работна обстановка. По време на QA Bootcamp-а курсистите ще бъдат разпределени в екипи и всяка седмица ще имат срещи с Тийм Лидера си, в които ще обсъждат задачите, напредъка, трудностите, решенията и ще разпределят нови таскове. Завършвайки Bootcamp-a и цялостната програма по Quality Assurance ниво Junior, курсистите ще имат нужния опит от реална работна среда, ще усвоят основни умения в работата с екип, като презентационни, комуникативни и самоорганизация.

Регистрирай се за Quality Assurance ниво Junior

Не пропускайте възможността да се запознаете с Quality Assurance и да влезете в най-бързо развиващия се сектор – ИТ, без да програмирате.

Започни своето практическо обучение по Quality Assurance ниво Junior

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето практическо обучение по Quality Assurance ниво Junior.

Започни своето практическо обучение по Програма Quality Assurance – Ниво Junior.

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 1140 лв.

Първа вноска: 1 х 690 лв.

Оставащи вноски: 2 х 300 лв.

Моля, попълнете данните:

Моля, изберете начин на плащане: *

Програма Quality Assurance – Ниво Junior

Предимства на програмата:

Различен от програмирането, изисква се логика и креативно мислене.

QA специалистите играят ключова роля в разработката на всеки вид софтуер

QA специалистите участват във всички етапи на планиране и разработка.

Подходящ за начинаещи

Често най-добрите QA са тези, които идват от сфера на дейност, различна от ИТ.

Много търсена професия в ИТ сектора.