Програма JAVA Advanced - OOP & RESTful API

курс за напреднали

yellow star Част от цялостната програма JAVA Development ниво Junior

Следващото ниво на един от най-разпространените езици за програмиране в света е JAVA Advanced - OOP & RESTful API. Това е курс подходящ за хора с основни познания по JAVA, преминали програмата JAVA Fundamentals, Basics или подобна, студенти по информатика и компютърни науки. Ще бъдат разгледани основните концепции в обектно-ориентираното програмиране, като encapsulation, inheritance, polymorphism и abstraction. Освен това ще се запознаем с “твърдите” принципи, както и със Spring MVC, Spring REST, Spring Boot и Hibernate CRUD, Annotations, Java Config, AOP, Spring REST, Hibernate. Този курс е второ ниво и е част от цялостната програма JAVA Development, като може да бъде записан и отделно.

java-advanced

Начало на курса

08 Април

Продължителност

3 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

08 Април

12 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Понеделник и Сряда от 18:30 до 21:30

Продължителност

12 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда от 18:30 до 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс

Подходящ за

Напреднали

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса

Пътека на развитие

JAVA Advanced е второто ниво от професионалната ни програма по JAVA Development. Този курс е за напреднали и хора преминали през JAVA Fundamentals.

Програма на обучение

Най-често задаваните въпроси за Java - отговори от лектора Виктор

Кликни и си отговори icon-click

hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag

text-input icon-info

Имате много въпроси? Искате бързи отговори? Лекторите от професионалната програма по JAVA Development са тук да ви помогнат. Започвайки със това дали програмирането и JAVA са подходящи за начинаещи до това какви са перспективите пред един JAVA Developer.

Лектор

Анна

Анна

Java Developer

В училище бях една от най-добрите по математика в класа и затова реших, че искам да продължа обучението си именно в тази сфера. Така записах специалност Информатика във Факултет по Математика и Информатика, към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. За мен, едно от големите предимства на университета е, че ти дава възможност да надникнеш в различни части от света на програмирането. След близо две години работа с бази данни и магистратура „Защита на информацията в компютърните системи и мрежи" се насочих към JAVA. Започнах работа като Java Developer. Това продължава вече близо четири години. С днешна дата, мога да кажа, че пиша код наравно с другите ми колеги, но ако има проблем с базите - аз съм човека. В момента работя по проект, в който правим продукт за застрахователни компании. Всеки ден срещам различни предизвикателства и най-важното всеки ден уча нещо ново.

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица на модула по JAVA OOP ще се запознаем с четирите основни концепции в обектно-ориентираното програмиране – encapsulation, inheritance, polymorphism и abstraction.

Практика

По време на практическата част от лекциите ще работим с първите две концепции в ООП – encapsulation и inheritance. Ще капсулираме данни и ще извършваме процеса на наследяване.

Лекция

Във втората седмица ще продължим с изучаването на основните концепции в ООП, като ще се запознаем по-подробно с polymorphism и abstraction.

Практика

В практическата част ще упражним процеса на полиморфизъм, както и последната основна концепция в ООП – абстракция. С нея ще можем да определим какъв вид данни трябва да бъдат видими и какви да бъдат скрити.

Лекция

По време на лекциите през третата седмица, ще се запознаем със solid principles или така наречените твърди принципи. Това са петте основни принципа на обектно-ориентираното програмиране.

Практика

По време на практиката ще започнем да създаваме система, която е лесна за поддръжка и разширение, благодарение на „твърдите“ принципи.

Лекция

През последната седмица на модула по JAVA OOP ще се запознаем с design patterns – creational, structural и behavioral. С тяхна помощ ще можем да разработваме програми, които са много по-ефективни, гъвкави и многократно използвани.

Практика

В практическата част ще упражним моделите за дизайн, като с тяхна помощ ще можем да решаваме конкретни задачи много по-ефективно.

Лекция

По време на първата лекция се запознаваме с релационни бази от данни, какво e DML (Data Manipulation Language) и DDL (Data Definition Language).

Практика

По време на практическата част ще упражните използването на MySQL база от данни и Workbench графичния инструмент, както и различни конвенции за именуване и стандарти за кодиране. Също така ще се упражни писането на SQL заявки за добавяне, изтриване, редактиране и селектиране.

Лекция

По време на втората седмица ще научите по задълбочени знания в релационните бази от данни, като какво е Join, транзакции, индекси и др. Също така ще се запознаете с Maven инструмента за автоматизация и изграждане на приложения.

Практика

В практическата част ще упражните новите научени неща за релационните бази от данни и след това ще създадем и конфигурираме Java приложение с Maven.

Лекция

По време на третата седмица ще научите какво е Spring Boot, зависимости, които ще използвате, Spring Bean обхват, както и Hibernate.

Практика

В практическата част ще упражните теорията като ще конфигурирате Spring Boot, ще упражните Spring Boot инжектиране на зависимости, както и конфигуриране на Hibernate.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с анотации – едно към едно; едно към много; „нетърпеливо“ срещу „мързеливо“ зареждане; много към много. Също така ще се запознаете и с библиотеката Lombok.

Практика

По време на практическата част ще се запознаете с Code First подходът. Ще научите как да свързвате приложението си с базата данни и ще упражните използването на Lombok.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с Repository Layer-а и какво е JPA, като ще се научите да правите по различен начин SQL заявки от приложението към базата данни.

Практика

По време на практическата част ще упражните CRUD, което в програмирането означава създаване, четене, промяна и изтриване на обекти.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете със слоя за бизнес логика - Service Layer, както и как да управлявате грешки. Ще се запознаем и с Git version control системата.

Практика

По време на практическата част ще упражните слоя за бизнес логика и хващането на грешки. Ще качите приложенията си в GitHub.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с JSON Data, променливи в линк. Ще научите добри практики в програмиране, както и конвенции за именуване на API линковe. Ще научите какво е Swagger и как да го конфигурираме. Ще научите как да използвате Postman.

Практика

По време на практическата част ще създадете контролер и ще се научите как да сериализирате и десериализирате Java обекти в JSON формат и обратно. Ще упражните и различните видове статус кодове.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с JUnit Testing. Разликите между unit и integration тестовете и защо е важно да се пишат тестове. Ще научите какво е Spring Security и JWT.

Практика

Ще създадете информационна система, ще добавяте, редактирате и изтривате потребители. Ще добавите функционалност за автентикация и излизане. Ще добавите защита на линкове със Spring Security.

Регистрирай се за JAVA Advanced - OOP & RESTful API

Не пропускайте възможността да се запознаете с програмния език Java. Той се характеризира с разработване на различните типове софтуер.

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Надгради своите знания и умения по Java с курса по Java RESTful API.

Надгради своите знания и умения по Java с курса по Java RESTful API.

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 980 лв.

Първа вноска: 1 х 550 лв.

Оставащи вноски: 1 х 450 лв.

Моля, попълнете данните:

JAVA Advanced - OOP & RESTful API

purple-star Курс за напреднали

Предимства на програмата:

Java е един от най-популярните езици за програмиране.

Глобално погледнато има най-много отворени позиции за Java разработчици.

Областта предоставя много възможности за кариерно развитие.

Постоянно развитие на областта.

Изучаването на други програмни езици, като C# и C++ ще ви бъде по-лесно.

Чудесна опция за кариера за хора, които търсят сигурна и високоплатена работа.