Програма JavaScript Development

Ниво Junior

yellow-star Професионална програма от начинаещ до Junior JavaScript Developer

html-icon

Професионалната програма „JavaScript Development” е цялостна пътека, която ви въвежда в програмирането и достигате ниво Junior JavaScript Developer в края. Програмата е за начинаещи и хора без опит в програмирането, които търсят преквалификация или искат да се развиват в ИТ сектора. Образователната пътека включва общо 6 курса - Front-end Fundamentals, JavaScript Advanced, ReactJS, NodeJS GitHub, Agile и Scrum и завършва с практическо обучение JavaScript Development Bootcamp. Курсовете по Front-end Fundamentals и JavaScript Advanced са с обща продължителност от 23 седмици. В тях курсистите ще усвоят всички необходими знания и умения за разработването на уеб страница с езиците – HTML, CSS и JavaScript. Програмата продължава с два семинара свързани с работа със системата за контрол на версиите – GitHub и методологиите – Agile и Scrum.

Начало на курса

17 Януари

Продължителност

12 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

17 Януари

48 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Продължителност

48 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса
Zakari Group Iccuracy Group

В тази програма ще се предложат стажантски места на най-добрите курсисти

Пътека на развитие

Пътеката на развитие в професионалната програма по JavaScript Development включва седем обучения, като ще започнете от ниво начинаещ и ще достигнете ниво Junior в края. Пътеката започва с това какво е програмиране и завършва с 4 месечен bootcamp и работа върху реален проект.

Програма на обучение

Най-често задаваните въпроси за JavaScript - отговори от лектора Паскал Новаков

Кликни и си отговори icon-click

hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag

text-input icon-info

Имате много въпроси? Искате бързи отговори? Лекторите от професионалната програма по JavaScript Development са тук да ви помогнат. Започвайки със това дали програмирането и JavaScript са подходящи за начинаещи до това какви са перспективите пред един JavaScript Developer.

Лектори

Паскал

Паскал

Web E-Commerce Engineer

Паскал e завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е Team Lead Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, Salesforce, Laravel. Автор на множество плъгини с глобално приложение.

Светослав

Светослав

Web Developer

Светослав е завършил висшето си образование в Икономически университет - Варна. Занимава се с програмиране повече от 5 години, като 3 години професионално. Работил е по различни проекти използвайки React или Angular. Към настоящия момент е front end developer в Brain Stars.

Силвия

Силвия

Senior JavaScript Developer

Силвия завършва в Икономически университет Варна, специалност "Бизнес Информационни системи". Печели първо място в надпреварата на Студентска научна дейност, специалност Информатика и БИС с проекта си за разработка на система за управление на Човешките ресурси. Към момента Силвия е Fullstack JavaScript Developer към Quanterall.

Виктор

Виктор

Senior Full Stack Developer

Виктор е завършил компютърни науки във VIA University, Хорсенс, Дания, работил за Американски и Датски компании, преди да премине в Айкюраси Груп като Старши iOS разработчик. В портфолиото му стоят приложения, с които работят UPS, Western Union и др.

Станислав

Станислав

Project Management лектор

Станислав е част от ИТ сектора вече 14 години. Създал първия си Start Up за рекламна стрийминг телевизия на 21 години. Работил върху международни проекти за онлайн игри, уеб софтуер, управлявал софтуерни екипи като Project Manager за български, американски, ирландски и канадски компании. Сертифициран SCRUM Product Owner (PSPO) от Scrum Organization. Съосновател на Advance Academy, отговарящ за маркетинг процесите и управлението на проекти.

Адрияна

Адрияна

HR лектор

Адрияна е изпълнителен директор на Advance Academy. С магистърска степен по Корпоративен маркетинг и по Управление на човешките ресурси. Консултант по Европейски проекти на редица компании. В Advance Academy отговаря за административните дейности и развитие на учебните програми.

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица ще се запознаете с HTML и структурата на една уеб страница. Ще се научим да използваме тагове и елементи. Ще добавяме съдържание в нашата страница и ще го форматираме.

Практика

Ще приложим наученото, като ще създадем нашата първа уеб страница, в която ще добавяме заглавия, параграфи, а след това ще ги обработваме с помощта на HTML.

Лекция

През втората седмица ще се запознаете с различните видове списъци, които може да се създават с HTML – номериран, неподреден, описателен. Ще научите как се създават линкове и хипервръзки с HTML.

Практика

В практическата част ще упражните различните видове списъци. Ще създадете навигация в уеб сайт, ще добавите връзки между неговите страници, както и към други външни сайтове.

Лекция

В третата седмица ще научим повече за изображенията, как да ги добавяме към страницата, кой е правилният формат и как да ги оптимизираме за уеб. Във втората лекция от седмица три ще започнем работа с таблици. Ще се научим да ги създаваме, форматираме и да добавяме информация към тях.

Практика

Ще използваме различни начини, за да добавим изображения към нашия уеб сайт. Ще използваме различни ресурси за оптимизиране размера на снимките, които добавяме. Ще работим с възможностите на HTML за оразмеряване на изображения. Ще създаваме различни видове таблици и ще добавяме съдържание към тях.

Лекция

Ще разберем повече за потребителските форми, техните компоненти, как се създават и как се събира информация от тях. В лекция 8 ще се запознаем със CSS – как работи, какви видове има, какъв е неговият синтаксис и структура, какви са добрите практики.

Практика

Ще използваме HTML форми, за да създадем контактна форма с полета за въвеждане на име, е-мейл, телефонен номер, съобщение и други. Ще започнем да използваме CSS и ще стилизираме различни елементи в нашата уеб страница.

Лекция

В седмица 5 ще наблегнем на изучаването на CSS. Ще разберем повече за цветовете и цветовата терминология, как да изберем правилен цвят и контрасти. Ще научим повече за текстовете – размери, шрифтове, удебеляване, наклонен шрифт, подчертаване, разстояния между редовете, думите и буквите.

Практика

Ще добавяме цветове в нашата уеб страница и ще използваме различни ресурси за работа с цветови палитри. Ще форматираме текстовете в нашата уеб страница като използваме възможностите на CSS.

Лекция

През седмица 6 ще се запознаем с „Блок модел”, как да контролираме размера му, какви вътрешни и външни отстояния може да има една уеб страница. Ще разберем как да показваме и как да скриваме елементи. Лекция 12 ще покрие какво е float моделът, как да го използваме при структуриране на нашата страница и какво представляват позициите в CSS.

Практика

По време на практиката ще упражним блоковия модел, ще структурираме нашата страница с помощта на отстъпи и рамки. Ще създадем навигация с помощта на float. Ще използваме различни позиции, за да създадем ефектно съдържание в нашата уеб страница.

Лекция

Седмица 7 ще покрие grid система, нейната структура и изграждане. Ще разберем как да контролираме позицията и поведението на елементите при различна ширина на екрана. Ще се запознаем със стъпките при работа по истински проект и онлайн ресурсите, необходими за работа с PSD файлове.

Практика

В практическата част ще приложим наученото и ще стартираме нашия проект. Ще създадем уеб сайт по дизайн от PSD файл. Ще създадем grid структурата, ще добавим съдържанието, ще стилизираме всеки елемент и ще направим версии за различни устройства.

Лекция

Седмица 8 ще даде старта на въведението ви в JavaScript. Ще се запознаете с езика, неговата структура и синтаксис. Ще разгледате различните стойности и типове данни, с които ще работим в JavaScript. Ще се научите да създавате променливи и да съхранявате данни в тях.

Практика

Ще създавате променливи, ще използвате добрите практики за именуване, ще извършвате аритметични операции с тях и ще направите първата си JavaScript програма.

Лекция

През седмица 9 ще се запознаете с програмната структура, с конзолата и метода console.log. Ще разгледате резервираните имена в езика. Ще се запознаете с условните конструкции в програмирането и как те са в основата на логиката на повечето програми.

Практика

Ще създадете различни условни конструкции, с помощта на които да работи вашата JavaScript програма. Ще използвате цикли за изпълнение на множество задачи. Ще тествате вашите програми с помощта на конзолата.

Лекция

В тази седмица ще се запознаем с функциите в JavaScript и тяхното приложение. Ще разгледаме различните начини за дефиниране на функция. Ще се запознаем с обхвата и как се изпълняват отделните действия в програмата.

Практика

Ще продължим работата с JavaScript като създадем различни функции, които изпълняват поредица от действия. Ще извикваме функции с различни параметри.

Лекция

Ще се запознаете с обекти и масиви. Ще се научите как да създавате обекти и какво е тяхното приложение. Ще разгледате методите в JavaScript, как се дефинират и извикват. Ще се запознаем с масивите, как се създават, как се модифицират и какви методи има за работа с тях.

Практика

Ще използваме всичко научено до момента, за да създадем по-сложни програми, които използват повече данни, като за целта ще създадем различни обекти и методи към тях.

Лекция

В предпоследната седмица ще разгледаме JavaScript и как той се изпълнява в браузъра. Ще се научим как да свързваме HTML с JavaScript. Ще се запознаем с DOM дървото.

Практика

Ще създадем уеб страница и ще достъпваме отделните елементи с JavaScript. Ще създаваме и променяме елементи. Ще прилагаме различни методи при зареждане на страницата в браузъра.

Лекция

Ще продължим да работим с DOM (Document Object Model). Ще разгледаме как може да стилизираме отделните елементи в HTML. Ще се запознаем с query селектора.

Практика

Ще продължим работата с JavaScript и ще използваме различни query селектори, за да променяме, добавяме, модифицираме съдържанието на нашата уеб страница. Ще направим динамична структура, която да се променям при интеграция на потребителя.

Лекция

През първата седмица от курса ще преговорим фундаменталните концепции в езика JavaScript, добрите практики и правилния синтаксис.

Практика

Ще дефинираме функции с множество параметри, ще използваме условни конструкции и цикли за изпълнение на различни действия.

Лекция

В седмица 2 ще си припомним значението и ефектите на обхвата. Ще разгледаме какво представлява рекурсията. Ще се научим да създаваме обекти с помощта на функция.

Практика

Ще създаваме различни обекти и методи към тях. Ще тестваме влиянието и ефектите на обхвата върху изпълнението на нашата програма.

Лекция

Седмица 3 ще ни запознае с по-сложни обекти. Ще разгледаме методите Get и Set. Ще се научим да създаваме и работим с прототипи.

Практика

Ще продължим работата с обекти, като използваме прототипи и различни методи за работа с тях. Ще добавяме нови свойства и методи към съществуващи обекти.

Лекция

В лекция 7 и 8 ще продължим изучаването на обекти и ще се запознаем с това какво е енкапсулиране, прототипи, класове, полиморфизъм и унаследяване.

Практика

Ще създаваме различни класове за работа с обекти.

Лекция

През седмица 5 ще научим какво са обещания в JavaScript. Ще разгледаме Документен обектен модел (DOM) и асинхронните събития в браузъра.

Практика

Ще намираме решения за асинхронни операции и ще използваме различни методи за работа с тях.

Лекция

Седмица 6 ще ви запознае с DOM селектори и събития (events) на ниво документ, клавиатура, мишка и скролване.

Практика

Ще използваме ново научените селектори и събития за да придадем динамичност на страницата.

Практика

Ще създадем първия си по-комплексен проект.

Лекция

В седмица 8 ще наблегнем на HTML форми – събития и тяхната валидация. Върху JavaScript strict mod, както и върху грешките – как да проверяваме за такива, тяхното търсене и отстраняване.

Практика

Ще приложим всичко, което сме научили до момента, за да създадем реален формуляр за попълване на данни.

Лекция

По време на седмица 9 ще разгледаме какво представляват Fetch и рикуестите при работа с JavaScript. Ще се запознаем с RegEx и как да го използваме.

Практика

Ще разгледаме гъвкавостта на JavaScript като го изкараме от браузъра и го пренесем в backend-а, където ще направим сървър, който да ни връща данни.

Лекция

Седмица 10 ще ви запознае с “бисквитките” в браузъра. Ще се научите как да създавате local и session хранилище и каква информация да се запазва от браузъра.

Практика

Ще работите по динамичен проект, ще създавате “бисквитки” и ще съхранявате информация при рефрешването на страницата.

Практика

Работа по практически проект.

Практика

Работа по практически проект.

Лекция

През първата седмица от курса ще се запознаем с основите и концепцията на Node.js. Ще разберем какво са REPL команди и какво е Package Manager. Във втората лекция ще научим повече за файлова система, node.js събития, концепция на колбек функции, както и ще се запознаем с буфери и стриймове.

Практика

Ще упражним наученото, ще създадем среда за разработване и ще работим с Node.js модули. Също така ще работим с файлове и имейл сървър.

Лекция

Във втората седмица ще се запознаем с Node.js Express Framework, неговите основи, рутиране, модели и междинни функции. Ще се запознаем с основите на MongoDb.

Практика

По време на практиката ще работим с Express.js, ще създаваме база от данни с Mongo и ще тестваме заявки с Postman.

Лекция

Седмица 3 ще постави фокус върху Node.js RESTful API, като през първата лекция ще се запознаем с фундаментите. Във втората лекция ще преминем към ниво Advanced и ще се запознаем с Node Template Engine - Jade и неговите основни принципи.

Практика

Практиката ще бъде насочена към работата с RESTful API, както и използването на Jade.

Лекция

Последната седмица фокусът ще бъде поставен върху разработването на първото ви Node.js приложение - неговата структура, скриптове, изграждане на модели за комуникиране.

Практика

В практическата част ще имплементираме данните чрез Jade engine template, както и ще манипулираме потребителския интерфейс.

Лекция

През първата седмица от курса по ReactJS ще се запознаем с фундаментите на най-използваната библиотека за уеб разработване. Нейните компоненти, създаване на проект с ReactJS и разбиране структурата на библиотеката. Ще се запознаем със синтаксиса JSX.

Практика

По време на практиката ще създаваме компоненти, ще добавяме логика към тях. Ще извеждаме динамични данни.

Лекция

Седмица 2 ще ни запознае с events и react state. Ще научим повече за листовете и conditional content.

Практика

В практическата част ще упражним наученото по време на лекциите.

Лекция

В първата лекция от седмица номер 3 ще се запознаем с това какви са стайлинг компонентите, какво е debugging react. Във втората лекция ще научим повече за порталите и фрагментите.

Практика

В седмица 3 ще упражним всичко научено до момента.

Лекция

Последната седмица ще се запознаем с това какво е reducer и какво е context. Също така ще се научим повече за форми и тяхното въвеждане, както и какво е Custom react hooks.

Практика

В последната седмица ще продължим работата по практическа задача.

Лекция

В този курс ще научите как да следите различните версии на вашия код и конфигурационни файлове с помощта на популярна система за контрол на версиите (VCS), наречена Git. Ще разгледаме също как да настроите акаунт с услугата GitHub, така че да можете да създадете свои собствени отдалечени хранилища, за да съхранявате вашия код и конфигурация. По време на този курс ще научите за основната функционалност на Git, за да разберете как и защо се използва в софтуерните екипи. Ще разгледаме както основните, така и по-разширените функции, като клонове и сливане.

Практика

Ще се научим как да съхраняваме на практика историята на кода си в Git и да си сътрудничим с други в GitHub, където ще започнете да създавате свое собствено портфолио.

Лекция

SCRUM е платформа за процеси, която се използва за управление на разработката на продукти. В рамките на един уикенд ще разгледаме платформата SCRUM, с която се разработват и поддържат сложни продукти. Ще се запознаем с дефинициите и SCRUM ролите, събитията, артефактите, както и свързващите ги правила. Ще научим какво e Product Owner, SCRUM master, Backlog, Spring и защо дневните SCRUM срещи са толкова важни.

Практика

В рамките на часовете за упражнение ще се разделим на SCRUM екип от developers, Scrum Master и Product Owner, ще дефинираме и подредим Scrum артефактите на учебния проект, ще организираме backlog-а в спринтове и ще преминем на практика през целия процес по управление на изграждането на един софтуерен проект. Ще разберем как да работим с най-популярните платформи за Project Management - JIRA и Trello.

Семинар JIRA

През първата седмица на JavaScript Development Bootcamp ще научим за повече за методологията Agile и фреймуърка за работа Scrum. Ще разберем какво е Scrum базиран екип и какво представлява Agile техниката – Pair programming (програмиране по двойки).

Семинар Github

Във втората седмица ще придобием опит в работата със системата за контрол на версиите GitHub.

Работа по реален проект в екип с Team Leader

Следващите 4 месеца ще работим по реален проект и ще трупаме опит от реална работна среда.

Кариерно развитие

В последните 2 седмици от бууткампа ще бъдат проведени семинари с HR мениджъри на софтуерни фирми и ще имате шанс да говорите с нашите кариерни консултанти, които ще ви помогнат в подготвянето на CV, оформянето на портфолио и LinkedIn профил.

Регистрирай се за JavaScript Development - Ниво Junior

Запишете се в Професионалнате програма от начинаещ до Junior JavaScript Developer.

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето професионално практическо обучение по JavaScript програмиране – от начинаещ до Junior JavaScript Developer.

Започни своето професионално практическо обучение по JavaScript програмиране – от начинаещ до Junior JavaScript Developer.

Price discount icon

10%

При плащане на пълната такса за курса наведнъж получавате 10% отстъпка

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 3230 лв.

Първа вноска: 1 х 690 лв.

Оставащи вноски: 6 х 490 лв.

Моля, попълнете данните:

Моля, изберете начин на плащане: *

Цялостно обучение JAVASCRIPT DEVELOPMENT

purple-star Ниво Junior

Предимства на програмата:

Работа по реален проект с един от най-използваните програмни езици в ИТ сектора – JavaScript

Придобиване на опит с най-популярните инструменти в ИТ – JIRA, GitHub, Slack

Възможностите и опциите за кариера са в почти всеки един сектор

Чудесна опция за кариера за хора, които искат сигурна и високоплатена работа.

Търсенето на JavaScript Девелъпъри расте непрекъснато.

Работа с опитни ментори