Програма Python Development

Курс за начинаещи

python

Python Development е професионална програма, която има за цел да ви запознае с основите на Python и да достигнете до уеб разработка с фреймуърка Django. Обучението е за начинаещи и хора без опит в програмирането, които искат да се развиват в ИТ сектора. Пътеката на развитие включва общо 3 курса, които ще ви запознаят с важни аспекти на структурите от данни, обектно-ориентираното програмиране и съвременните уеб технологии. Професионалната програма по Python Development ще ви помогне да придобиете всички необходими знания и умения за стартиране на кариера с един от най-използваните програмни езици. Програмата започва с 2 седмици БЕЗПЛАТНО обучение, което е въведение в програмирането с Python, за да може всеки, който не е сигурен дали програмирането е подходящо за него, да се опита и да разбере.

Начало на курса

27 Май

Продължителност

5.5 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

27 Май

22 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Понеделник и Сряда 18:30 - 21:30

Продължителност

22 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда 18:30 - 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс / Онлайн

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса
gift-icon

Разбери дали програмирането с Python е за теб. Запиши се. Първият модул е БЕЗПЛАТЕН.

calendar

Възползвай се от цена при ранно записване до 15.05.

Пътека на развитие

Пътеката на развитие в програмата Python Development включва три модула, като ще започнете с БЕЗПЛАТНО въведение в програмирането с Python и ще можете да продължите към Python Fundamentals и Python Advanced, в които ще надградите уменията си и ще придобиете практически опит.

Начало пътека на развитие

Beginner

Python Intro

Python Intro

Python Fundamentals

Python Fundamentals

Python Advanced

Python Advanced

Пътека на развитие

PYTHON DEVELOPER

Програма на обучение

Лектор

Тонислав

Тонислав

Product Technical Lead

Тонислав Троев е Product Technical Lead в OneBit Software. Автор е на множество библиотеки, които успешно намират приложение в редица софтуерни проекти. Той е носител на "Младежката награда" на БАИТ, победител от СофтУниада 2023 и двукратен носител на стипендията "Джон Атанасов" от Фондация "Еврика". Има богат опит като лектор в курсове по приложно програмиране.

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица от БЕЗПЛАТНИЯ модул от програмата Python Development ще се потопим в основите на Python - от създаването на променливи до извършването на операции в конзолата. Ще разгледаме как да използваме Jupyter Notebook за демонстрация на кода и визуализация на резултатите. Ще се запознаем и с основи на дебъгването и разбирането за проверките в кода.

Лекция

Във втората седмица ще научим за мощта на циклите в Python. Ще разгледаме различните видове цикли, както и тяхното приложение за ефективно извършване на повтарящи се задачи.

Лекция

В първата седмица от модула Python Fundamentals ще се посветим на изучаването на функциите в Python, включително и ламбда функциите. Ще научим как да дефинираме и извикваме функции, както и да използваме различни подходи за типизиране, за да направим кода по-чист и по-разбираем.

Лекция

Втората седмица ще постави фокус върху основни структури от данни (list, tuple, set, dictionary) в Python, както и алгоритмите, които могат да се прилагат върху тях. Ще разгледаме как тези структури от данни могат да оптимизират съхранението на информация и обработката на данни.

Лекция

През тази седмица ще се запознаем с библиотеките numpy и matplotlib, които са фундаментални за изчисления и визуализация на данни в Python. Ще научим как да манипулираме масиви и извършваме комплекси математически операции с помощта на numpy. С matplotlib ще се научим как да създаваме графики и диаграми, което ще ни позволи да визуализираме данните по интуитивен и впечатляващ начин.

Лекция

Четвъртата седмица е посветена на по-сложни структури от данни като многомерни масиви, стекове и опашки, както и алгоритмите, които се прилагат върху тях. Ще изучим как тези структури могат да бъдат използвани за решаването на конкретни алгоритмични задачи, като например обработка на голям обем данни.

Лекция

В петата седмица ще се фокусираме върху разбирането и прилагането на концепциите за модули, класове и обекти в Python. Ще разгледаме как да структурираме кода чрез модули за по-добра организация и управление. Също така, ще погледнем в дълбочина обектно-ориентираното програмиране.

Лекция

Седмица шест ще научим за статичните и не-статичните членове в класовете и как това знание може да бъде приложено в контекста на наследяването. Ще разберем как наследяването позволява повторното използване на код и как да създаваме йерархии от класове, които са логически структурирани и лесни за поддръжка.

Лекция

През тази седмица ще се фокусираме върху по-напреднали концепции в Python, като generic класове, итератори и декоратори. Ще научим как да използваме тези механизми за създаване на гъвкав и мощен код, който може да бъде адаптиран към различни типове данни и контексти.

Лекция

В последната седмица от модула Python Fundamentals ще завършим с детайлно изучаване на основните принципи на обектно-ориентираното програмиране, с акцент върху енкапсулация и SOLID принципите. Тези концепции са много важни за създаването на добре структурирани, устойчиви и програми, които са лесни за поддържане. Ще разгледаме примери и най-добри практики, които да ни помогнат да интегрираме тези принципи в нашето програмиране.

Лекция

През първата седмица от модула Python Advance ще започнем с изучаването на основите на уеб разработката - HTML, CSS, и JavaScript, които са стълбовете на създаването на уебсайтове. Ще научим как да структурираме съдържание с HTML, да добавяме стил с CSS и да внедряваме динамика с JavaScript. Разглеждаме също основите на HTTP протокола, който управлява комуникацията между уеб браузъри и сървъри.

Лекция

Във втората седмица ще научим за управлението на пакети с помощта на package managers и значението на виртуалните среди за изолиране на проектни зависимости. Въвеждаме се в Django, мощен Python web фреймуърк, който улеснява разработката на сложни уеб приложения.

Лекция

Тази седмица е посветена на моделите в Django и управлението на бази данни. Ще научим как да дефинираме модели, да управляваме миграции и да използваме вградените административни функции на Django за управление на съдържание.

Лекция

В седмица четири ще научим как да изпълняваме заявки към базата данни с Django QuerySets и въведението на lazy loading за ефективност. Научаваме за персонализацията на Model Manager и прехвърлянето на данни между views и templates за динамични уеб страници.

Лекция

Седмица пет ще постави фокус върху персонализирането на шаблони и управлението на статично съдържание, както и научаваме за основните механизми за автентикация и оторизация в Django, които са ключови за сигурността на уеб приложенията.

Лекция

В шестата седмица ще разглеждаме изпълнението на по-сложни заявки към базата данни и персонализирането на template tags и filters, което улеснява създаването на динамични и интерактивни уеб страници.

Лекция

В седмица седем ще научим за събирането и обработката на информация от потребителя чрез форми. Това включва валидация на данните, персонализация на формите и интеграция с моделите.

Лекция

През осмата седмица ще изучаваме Class-Based Views в Django, които предоставят структуриран и повторно използваем начин за създаване на view-та, улеснявайки разработката и поддръжката на кода.

Лекция

Седмица девет ще постави фокус върху обработката на грешки, логване, мидълуери, и управлението на кеш, сесии, бисквитки и сигнали в Django, което е важно за разработването на надеждни и сигурни уеб приложения.

Лекция

В десетата седмица ще разглеждаме концепциите и практиките зад RESTful API дизайна и как Django REST Framework може да улесни създаването на мощни API-та за уеб приложенията ни.

Лекция

През единадесетата седмица ще се запознаем с асинхронното програмиране в контекста на уеб разработката и изучаваме ключови аспекти на сигурността на уеб приложенията, включително защита от разпространени атаки и прилагане на специфични за средата сигурностни практики.

Лекция

Последната седмица от програмата Python Development е посветена на основите на контейнеризацията с Docker и най-добрите практики за деплоймент на уеб приложения в продукционна среда, подготвяйки ни за пълния жизнен цикъл на софтуерната разработка.

Регистрирай се за Python Development БЕЗПЛАТНО!

Запишете се в Професионалната програма по Python Development и може да се включите в първия модул напълно БЕЗПЛАТНО!

Местата може да се запълнят много преди старта на курса.

Лектор

Тонислав

Тонислав

Product Technical Lead

Тонислав Троев е Product Technical Lead в OneBit Software. Автор е на множество библиотеки, които успешно намират приложение в редица софтуерни проекти. Той е носител на "Младежката награда" на БАИТ, победител от СофтУниада 2023 и двукратен носител на стипендията "Джон Атанасов" от Фондация "Еврика". Има богат опит като лектор в курсове по приложно програмиране.

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно програмата Python Development.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето професионално практическо обучение по Python програмиране – от начинаещ до Python Developer.

Започни своето професионално практическо обучение по Python програмиране – от начинаещ до Python Developer.

checkbox

Ранно записване

до 14.05


checkbox-inactive

Редовно записване

от 15.05


checkbox-inactive

Начало на курс

на 27.05

Ранно записване

до 14.05

Редовно записване

от 15.05

Начало на курс

на 27.05

Включи се сега

 

Цялостно обучение PYTHON DEVELOPMENT

Предимства на програмата:

Ще се учиш от един от най-влиятелните ИТ специалисти.

Търсенето на Python Девелъпъри расте непрекъснато.

Чудесна опция за кариера за хора, които искат високоплатена работа.

Включва БЕЗПЛАТНО въведение в програмирането с Python.