Курс Front-end програмиране с HTML, CSS и Bootstrap

курс за начинаещи

yellow star Част от цялостната програма JavaScript DEVELOPMENT ниво JUNIOR

js-tech

Курсът по Front-End програмиране ще ви запознае с основните уеб технологии за разработване на уеб страници – HTML и CSS. Те стоят в основата на всяка една уеб страница. С тяхна помощ се изгражда структурата и се описва съдържанието на един уеб сайт (HTML) и неговото стилово оформление (CSS). Ще научите основните HTML тагове за създаване на заглавия, параграфи, таблици, списъци, форми и други. Освен това ще научите основните CSS селектори, стилове и класове. След успешното завършване на курса по Front-End програмиране всеки курсист ще може да създава уеб страница, която да изглежда и функционира добре, както на десктоп, така и на мобилна версия.

Начало на курса

20 Февруари

Продължителност

1,5 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

20 Февруари

6 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Продължителност

6 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс / Онлайн

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса

Курсисти, преминали през професионалната програма, започнаха своя стаж и работят в

Пътека на развитие

Курсът Front-End програмиране с HTML и CSS е първата крачка по пътя ви към Junior JavaScript Developer. Курсът е част от професионалното обучение по JavaScript Development – ниво Junior.

Програма на обучение

Лектор

Теодор

Теодор

Web Developer

В момента следва висшето си образование в Технически университет Варна - специалност Софтуерни и Интернет технологии. Още през 2018г. започва да посещава курсовете на Advance Academy. Работил е по различни проекти с програмни технологии като Java, Python, HTML, CSS, JS, PHP и други.

Програма на обучение

Лекция

В първата седмица от курса по Front-End програмиране за начинаещи ще направим въведение в Уеб програмирането. Ще се запознаем със структурата на уеб технологията HTML, както и кои са основните тагове и елементи в HTML. Ще продължим с изучаването на видове таблици и списъци и какво е тяхното приложение и структура.

Практика

В практическата част ще започнем да добавяме съдържание на нашата първа уеб страница като заглавия, параграфи, изображения и хипервръзки. Освен това ще създаваме списъци и таблици.

Лекция

По време на втората седмица от курса по Front-End ще се запознаем с видовете форми в HTML, тяхната структура и какви атрибути се използват при работа с форми. Ще научим какво е семантичен HTML и кои са ключовите тагове при него. Също така, ще се запознаем с другата основна уеб технология при уеб програмирането – CSS. Ще разберем какъв е синтаксиса и структурата на CSS, какви видове CSS има, какво е селектор и как се добавя CSS-а на уеб страница.

Практика

По време на практическата част ще упражним създаването на форми в HTML, ще работим със семантичните елементи, с които можем да определяме различните части на една уеб страница. Освен това, ще започнем и да оформяме нашата уеб страница, като добавим CSS към нея.

Лекция

През третата седмица от курса ще задълбочим познанията си по CSS, като ще научим повече за типографията и цветовете в уеб. Освен това, ще се запознаем с BOX модела в CSS, с който ще можем да слагаме рамки на HTML елементи и да определяме разстоянието между останалите елементи.

Практика

Практиката ще съдържа писането на кода за визуалното оформление на нашата уеб страница. Ще стилизираме HTML елементи със CSS и ще упражним BOX модела.

Лекция

В седмица номер четири от обучението ви по Front-End програмиране ще разберем как да позиционираме и показваме елементите в уеб страницата и какви са принципите при извършване на това действие. Също така, ще се запознаем с ефектите в CSS и какво представлява псевдо клас в CSS.

Практика

В практическата част ще упражним наученото, като ще позиционираме различни елементи в нашата уеб страница, както и ще добавяме ефекти със CSS.

Лекция

В петата седмица ще научим какво е Grid система в CSS и какво представлява респонсив дизайн. Освен това, ще направим въведение в един от най-използваните фреймуъркове във Front-End разработката – Bootstrap, с който се създава мобилната версия на уеб страниците. Ще се запознаем и с Bootstrap Grid.

Практика

Практиката в седмица пет ще бъде добавяне на Bootstrap към нашата уеб страница, за да можем да създадем респонсив мобилна версия.

Лекция

Във финалната седмица от курса Front-End програмиране с HTML, CSS и Bootstrap ще се концентрираме изцяло върху изучаването на Bootstrap. Ще научим как се създава респонсив дизайн с Bootstrap и какви готови компоненти и класове можем да използваме. Ще разберем какви са принципите и етапите при създаване на проект от нулата и как се работи с PSD файл.

Практика

В последната седмица ще упражним всички научено по време на курса и работите по вашия първи уеб сайт и финален проект.

Регистрирай се за курс Front-end програмиране с HTML, CSS и Bootstrap за начинаещи

Местата може да се запълнят много преди старта на курса.

Лектор

Теодор

Теодор

Web Developer

В момента следва висшето си образование в Технически университет Варна - специалност Софтуерни и Интернет технологии. Още през 2018г. започва да посещава курсовете на Advance Academy. Работил е по различни проекти с програмни технологии като Java, Python, HTML, CSS, JS, PHP и други.

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса Front-End програмиране с HTML, CSS и Bootstrap.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето практическо обучение по Front-end програмиране с HTML, CSS и Bootstrap

Front-end програмиране с HTML, CSS и Bootstrap - курс за начинаещи

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 1 х 390 лв.

Моля, попълнете данните:

Front-end програмиране с HTML, CSS и Bootstrap

purple-star Курс за начинаещи

Предимства на програмата:

Търсенето на Front-End уеб разработчици расте непрекъснато

Областта предоставя много възможности за кариерно развитие

Възможност за дистанционна работа

Постоянно развитие на областта

Подходящ за начинаещи

Доходоносна кариера