Програма Front-end Fundamentals

курс за начинаещи

yellow star Част от цялостната програма JavaScript DEVELOPMENT ниво JUNIOR

js-tech

Програмата по Front-End Fundamentals ще запознае курсистите с най-популярните технологии за разработка на уеб сайтове и приложения – HTML, CSS и JavaScript. Те стоят в основата на всяка една уеб страница. С тяхна помощ се изгражда структурата на един уеб сайт, неговата функционалност и стилово оформление. Курсът по Front-End Fundamental завършва с теоретичен и практически изпит, като след успешното му полагане и завършване на курса всеки курсист ще може да създава уеб страница, която да изглежда и функционира добре.

Начало на курса:

20 Септември

Продължителност

3 месеца

Начало на курса:

Продължителност

Учебни занятия

Цена на курса

20 Септември

13 седмици

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

980лв.

Продължителност

13 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четв. 18:30 – 21:30

icon-dollar Цена на курса

980лв.

icon-compass Начин на провеждане

Присъствен курс

icon-clok Стартово ниво

За начинаещи

icon-language Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

icon-language Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

icon-certificate Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса
Zakari Group Iccuracy Group

В тази програма ще се предложат стажантски места на най-добрите курсисти

Пътека на развитие

Front-End Fundamentals е първата по пътя ви към Junior JavaScript Developer. Това е индивидуален курс, който е част от професионалната ни програма по JavaScript Development.

Програма на обучение

Лектор

Паскал

Паскал

Web Developer

Паскал e завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е Team Lead Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, Salesforce, Laravel. Автор на множество плъгини с глобално приложение.

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица ще се запознаете с HTML и структурата на една уеб страница. Ще се научим да използваме тагове и елементи. Ще добавяме съдържание в нашата страница и ще го форматираме.

Практика

Ще приложим наученото, като ще създадем нашата първа уеб страница, в която ще добавяме заглавия, параграфи, а след това ще ги обработваме с помощта на HTML.

Лекция

През втората седмица ще се запознаете с различните видове списъци, които може да се създават с HTML – номериран, неподреден, описателен. Ще научите как се създават линкове и хипервръзки с HTML.

Практика

В практическата част ще упражните различните видове списъци. Ще създадете навигация в уеб сайт, ще добавите връзки между неговите страници, както и към други външни сайтове.

Лекция

В третата седмица ще научим повече за изображенията, как да ги добавяме към страницата, кой е правилният формат и как да ги оптимизираме за уеб. Във втората лекция от седмица три ще започнем работа с таблици. Ще се научим да ги създаваме, форматираме и да добавяме информация към тях.

Практика

Ще използваме различни начини, за да добавим изображения към нашия уеб сайт. Ще използваме различни ресурси за оптимизиране размера на снимките, които добавяме. Ще работим с възможностите на HTML за оразмеряване на изображения. Ще създаваме различни видове таблици и ще добавяме съдържание към тях.

Лекция

В лекция 7 ще разберем повече за потребителските форми, техните компоненти, как се създават и как се събира информация от тях. В лекция 8 ще се запознаем със CSS – как работи, какви видове има, какъв е неговият синтаксис и структура, какви са добрите практики.

Практика

Ще използваме HTML форми, за да създадем контактна форма с полета за въвеждане на име, е-мейл, телефонен номер, съобщение и други. Ще започнем да използваме CSS и ще стилизираме различни елементи в нашата уеб страница.

Лекция

В седмица 5 ще наблегнем на изучаването на CSS. Ще разберем повече за цветовете и цветовата терминология, как да изберем правилен цвят и контрасти. Ще научим повече за текстовете – размери, шрифтове, удебеляване, наклонен шрифт, подчертаване, разстояния между редовете, думите и буквите.

Практика

Ще добавяме цветове в нашата уеб страница и ще използваме различни ресурси за работа с цветови палитри. Ще форматираме текстовете в нашата уеб страница като използваме възможностите на CSS.

Лекция

През седмица 6 ще се запознаем с „Блок модел”, как да контролираме размера му, какви вътрешни и външни отстояния може да има една уеб страница. Ще разберем как да показваме и как да скриваме елементи. Лекция 12 ще покрие какво е float моделът, как да го използваме при структуриране на нашата страница и какво представляват позициите в CSS.

Практика

По време на практиката ще упражним блоковия модел, ще структурираме нашата страница с помощта на отстъпи и рамки. Ще създадем навигация с помощта на float. Ще използваме различни позиции, за да създадем ефектно съдържание в нашата уеб страница.

Лекция

Седмица 7 ще покрие grid система, нейната структура и изграждане. Ще разберем как да контролираме позицията и поведението на елементите при различна ширина на екрана. Ще се запознаем със стъпките при работа по истински проект и онлайн ресурсите, необходими за работа с psd файлове.

Практика

В практическата част ще приложим наученото и ще стартираме нашия проект. Ще създадем уеб сайт по дизайн от psd файл. Ще създадем grid структурата, ще добавим съдържанието, ще стилизираме всеки елемент и ще направим версии за различни устройства.

Лекция

Седмица 8 ще даде старта на въведението ви в JavaScript. Ще се запознаете с езика, неговата структура и синтаксис. Ще разгледате различните стойности и типове данни, с които ще работим в JavaScript. Ще се научите да създавате променливи и да съхранявате данни в тях.

Практика

Ще създавате променливи, ще използвате добрите практики за именуване, ще извършвате аритметични операции с тях и ще направите първата си JavaScript програма.

Лекция

През седмица 9 ще се запознаете с програмната структура, с конзолата и метода console.log. Ще разгледате резервираните имена в езика. Ще се запознаете с условните конструкции в програмирането и как те са в основата на логиката на повечето програми.

Практика

Ще създадете различни условни конструкции, с помощта на които да работи вашата JavaScript програма. Ще използвате цикли за изпълнение на множество задачи. Ще тествате вашите програми с помощта на конзолата.

Лекция

В тази седмица ще се запознаем с функциите в JavaScript и тяхното приложение. Ще разгледаме различните начини за дефиниране на функция. Ще се запознаем с обхвата и как се изпълняват отделните действия в програмата.

Практика

Ще продължим работата с JavaScript като създадем различни функции, които изпълняват поредица от действия. Ще извикваме функции с различни параметри.

Лекция

Ще се запознаете с обекти и масиви. Ще се научите как да създавате обекти и какво е тяхното приложение. Ще разгледате методите в JavaScript, как се дефинират и извикват. Ще се запознаем с масивите, как се създават, как се модифицират и какви методи има за работа с тях.

Практика

Ще използваме всичко научено до момента, за да създадем по-сложни програми, които използват повече данни, като за целта ще създадем различни обекти и методи към тях.

Лекция

В предпоследната седмица ще разгледаме JavaScript и как той се изпълнява в браузъра. Ще се научим как да свързваме HTML с JavaScript. Ще се запознаем с DOM дървото.

Практика

Ще създадем уеб страница и ще достъпваме отделните елементи с JavaScript. Ще създаваме и променяме елементи. Ще прилагаме различни методи при зареждане на страницата в браузъра.

Лекция

Ще продължим да работим с DOM (Document Object Model). Ще разгледаме как може да стилизираме отделните елементи в HTML. Ще се запознаем с query селектора.

Практика

Ще продължим работата с JavaScript и ще използваме различни query селектори, за да променяме, добавяме, модифицираме съдържанието на нашата уеб страница. Ще направим динамична структура, която да се променям при интеграция на потребителя.

Регистрирай се за Front-end Fundamentals - курс за начинаещи

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

ЛЕКТОР

Паскал

Паскал

Web Developer

Паскал e завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е Team Lead Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, Salesforce, Laravel. Автор на множество плъгини с глобално приложение.

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Сертификат Advance Academy
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето практическо обучение по Front-End програмиране.

Регистрирай се за Front-end Fundamentals - курс за начинаещи

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 1 х 980 лв.

Първа вноска: 1 х 550 лв.

Оставащи вноски: 1 x 450 лв.

Моля, попълнете данните:

Моля, изберете начин на плащане: *

WEB DEVELOPMENT

purple-star Курс за начинаещи

Предимства на програмата:

Търсенето на Front-End уеб разработчици расте непрекъснато

Областта предоставя много възможности за кариерно развитие

Възможност за дистанционна работа

Постоянно развитие на областта

Подходящ за начинаещи

Доходоносна кариера