Програма Front-end Fundamentals

курс за начинаещи

yellow star Част от цялостната програма JavaScript DEVELOPMENT ниво JUNIOR

js-tech

Програмата по Front-End Fundamentals ще запознае курсистите с най-популярните технологии за разработка на уеб сайтове и приложения – HTML, CSS и JavaScript. Те стоят в основата на всяка една уеб страница. С тяхна помощ се изгражда структурата на един уеб сайт, неговата функционалност и стилово оформление. Курсът по Front-End Fundamental завършва с теоретичен и практически изпит, като след успешното му полагане и завършване на курса всеки курсист ще може да създава уеб страница, която да изглежда и функционира добре.

Начало на курса

17 Януари

Продължителност

3 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

17 Януари

13 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Продължителност

13 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса
Zakari Group Iccuracy Group

В тази програма ще се предложат стажантски места на най-добрите курсисти

Пътека на развитие

Front-End Fundamentals е първата по пътя ви към Junior JavaScript Developer. Това е индивидуален курс, който е част от професионалната ни програма по JavaScript Development.

Програма на обучение

Лектори

Паскал

Паскал

Web E-Commerce Engineer

Паскал e завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е Team Lead Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, Salesforce, Laravel. Автор на множество плъгини с глобално приложение.

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица ще се запознаете с HTML и структурата на една уеб страница. Ще се научим да използваме тагове и елементи. Ще добавяме съдържание в нашата страница и ще го форматираме.

Практика

Ще приложим наученото, като ще създадем нашата първа уеб страница, в която ще добавяме заглавия, параграфи, а след това ще ги обработваме с помощта на HTML.

Лекция

През втората седмица ще се запознаете с различните видове списъци, които може да се създават с HTML – номериран, неподреден, описателен. Ще научите как се създават линкове и хипервръзки с HTML.

Практика

В практическата част ще упражните различните видове списъци. Ще създадете навигация в уеб сайт, ще добавите връзки между неговите страници, както и към други външни сайтове.

Лекция

В третата седмица ще научим повече за изображенията, как да ги добавяме към страницата, кой е правилният формат и как да ги оптимизираме за уеб. Във втората лекция от седмица три ще започнем работа с таблици. Ще се научим да ги създаваме, форматираме и да добавяме информация към тях.

Практика

Ще използваме различни начини, за да добавим изображения към нашия уеб сайт. Ще използваме различни ресурси за оптимизиране размера на снимките, които добавяме. Ще работим с възможностите на HTML за оразмеряване на изображения. Ще създаваме различни видове таблици и ще добавяме съдържание към тях.

Лекция

Ще разберем повече за потребителските форми, техните компоненти, как се създават и как се събира информация от тях. В лекция 8 ще се запознаем със CSS – как работи, какви видове има, какъв е неговият синтаксис и структура, какви са добрите практики.

Практика

Ще използваме HTML форми, за да създадем контактна форма с полета за въвеждане на име, е-мейл, телефонен номер, съобщение и други. Ще започнем да използваме CSS и ще стилизираме различни елементи в нашата уеб страница.

Лекция

В седмица 5 ще наблегнем на изучаването на CSS. Ще разберем повече за цветовете и цветовата терминология, как да изберем правилен цвят и контрасти. Ще научим повече за текстовете – размери, шрифтове, удебеляване, наклонен шрифт, подчертаване, разстояния между редовете, думите и буквите.

Практика

Ще добавяме цветове в нашата уеб страница и ще използваме различни ресурси за работа с цветови палитри. Ще форматираме текстовете в нашата уеб страница като използваме възможностите на CSS.

Лекция

През седмица 6 ще се запознаем с „Блок модел”, как да контролираме размера му, какви вътрешни и външни отстояния може да има една уеб страница. Ще разберем как да показваме и как да скриваме елементи. Лекция 12 ще покрие какво е float моделът, как да го използваме при структуриране на нашата страница и какво представляват позициите в CSS.

Практика

По време на практиката ще упражним блоковия модел, ще структурираме нашата страница с помощта на отстъпи и рамки. Ще създадем навигация с помощта на float. Ще използваме различни позиции, за да създадем ефектно съдържание в нашата уеб страница.

Лекция

Седмица 7 ще покрие grid система, нейната структура и изграждане. Ще разберем как да контролираме позицията и поведението на елементите при различна ширина на екрана. Ще се запознаем със стъпките при работа по истински проект и онлайн ресурсите, необходими за работа с PSD файлове.

Практика

В практическата част ще приложим наученото и ще стартираме нашия проект. Ще създадем уеб сайт по дизайн от PSD файл. Ще създадем grid структурата, ще добавим съдържанието, ще стилизираме всеки елемент и ще направим версии за различни устройства.

Лекция

Седмица 8 ще даде старта на въведението ви в JavaScript. Ще се запознаете с езика, неговата структура и синтаксис. Ще разгледате различните стойности и типове данни, с които ще работим в JavaScript. Ще се научите да създавате променливи и да съхранявате данни в тях.

Практика

Ще създавате променливи, ще използвате добрите практики за именуване, ще извършвате аритметични операции с тях и ще направите първата си JavaScript програма.

Лекция

През седмица 9 ще се запознаете с програмната структура, с конзолата и метода console.log. Ще разгледате резервираните имена в езика. Ще се запознаете с условните конструкции в програмирането и как те са в основата на логиката на повечето програми.

Практика

Ще създадете различни условни конструкции, с помощта на които да работи вашата JavaScript програма. Ще използвате цикли за изпълнение на множество задачи. Ще тествате вашите програми с помощта на конзолата.

Лекция

В тази седмица ще се запознаем с функциите в JavaScript и тяхното приложение. Ще разгледаме различните начини за дефиниране на функция. Ще се запознаем с обхвата и как се изпълняват отделните действия в програмата.

Практика

Ще продължим работата с JavaScript като създадем различни функции, които изпълняват поредица от действия. Ще извикваме функции с различни параметри.

Лекция

Ще се запознаете с обекти и масиви. Ще се научите как да създавате обекти и какво е тяхното приложение. Ще разгледате методите в JavaScript, как се дефинират и извикват. Ще се запознаем с масивите, как се създават, как се модифицират и какви методи има за работа с тях.

Практика

Ще използваме всичко научено до момента, за да създадем по-сложни програми, които използват повече данни, като за целта ще създадем различни обекти и методи към тях.

Лекция

В предпоследната седмица ще разгледаме JavaScript и как той се изпълнява в браузъра. Ще се научим как да свързваме HTML с JavaScript. Ще се запознаем с DOM дървото.

Практика

Ще създадем уеб страница и ще достъпваме отделните елементи с JavaScript. Ще създаваме и променяме елементи. Ще прилагаме различни методи при зареждане на страницата в браузъра.

Лекция

Ще продължим да работим с DOM (Document Object Model). Ще разгледаме как може да стилизираме отделните елементи в HTML. Ще се запознаем с query селектора.

Практика

Ще продължим работата с JavaScript и ще използваме различни query селектори, за да променяме, добавяме, модифицираме съдържанието на нашата уеб страница. Ще направим динамична структура, която да се променям при интеграция на потребителя.

Регистрирай се за Front-end Fundamentals - курс за начинаещи

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

Лектор

Паскал

Паскал

Web E-Commerce Engineer

Паскал e завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е Team Lead Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, Salesforce, Laravel. Автор на множество плъгини с глобално приложение.

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето практическо обучение по Front-End програмиране.

Регистрирай се за Front-end Fundamentals - курс за начинаещи

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 1 х 980 лв.

Първа вноска: 1 х 550 лв.

Оставащи вноски: 1 x 450 лв.

Моля, попълнете данните:

Моля, изберете начин на плащане: *

WEB DEVELOPMENT

purple-star Курс за начинаещи

Предимства на програмата:

Търсенето на Front-End уеб разработчици расте непрекъснато

Областта предоставя много възможности за кариерно развитие

Възможност за дистанционна работа

Постоянно развитие на областта

Подходящ за начинаещи

Доходоносна кариера