Програма Quality Assurance Automation - ниво Junior

Софтуерните продукти стават все по-сложни, докато търсенето нараства все повече. Девелъпърите трябва все по-бързо да разработват нови приложения и актуализации, което увеличава нуждата от задълбочено тестване, за да се открият грешки и да се гарантира качеството на софтуера. Много компании използват Автоматизирано Тестване (QA Automation), за да ускорят процеса на тестване. Курсът по Автоматизирано Тестване има за цел да ви даде всички основни теоретични познания, както и много практически задачи и упражнения, и да ви превърне в завършен Junior QA Automation специалист.

tech-image

Начало на курса

22 Януари

Продължителност

4 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

22 Януари

16 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Понеделник и Сряда 18:30 – 21:30

Продължителност

16 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда 18:30 – 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс / Онлайн

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса

Пътека на развитие

Пътеката на развитие в професионалната програма по Quality Assurance Automation включва три обучения, като ще започнете от ниво начинаещ и ще достигнете ниво Junior в края.

Начало пътека на развитие

Beginner

qa-automation

QA Automation

Пътека на развитие

JUNIOR QA AUTOMATION

Програма на обучение

Лектори

Женя

Женя

QA Specialist

Жени е работила над 15 години в туризма. Като човек, който обича да се предизвиква и търсейки ново предизвикателство през 2020г. година завършва успешно програмата по QA Manual ниво Junior и става част от development екипа на Advance Academy. От пролетта на 2022г. е ментор в bootcamp-a на програмата QA Manual ниво Junior, където помага на курсистите да натрупат практически опит в реална работна среда, познавайки най-добре предизвикателствата на прехода от учебната скамейка до първият сериозен проект за един курсист.

Александър

Александър

QA Automation Team Lead

Александър е получил образованието си в Технически Университет Варна, специалност АИУТ. Има опит от 10 години като е работил за различни международни ИТ компании. В момента работи за водеща на пазара gambling компания като тийм лидер на QA Automation екип.

Програма на обучение

Лекция

В първата седмица от професионалната програма по Quality Assurance Automation ще се запознаете с основите на тестването. Ще научите кои са седемте принципа на тестване, както и тестване през целия жизнен цикъл на софтуера. Ще разберете разликата между re-testing и regression testing. Освен това ще научите и какво са функционално и нефункционално тестване.

Лекция

През втората седмица от курса ще се запознаете с acceptance testing и ще научите какво е test planning. Освен това, ще научите какво е бъг репорт и какви бъг статуси има. Ще разберете какво е test design и какви видове покрития на кода има.

Лекция

В първата седмица от модула JAVA Fundamentals ще научите какво е JAVA, за какво се използва и как се прилага в QA Automation. Ще се запознаете със средата за разработка IntelliJ. Ще научите какви са примитивните типове данни (primitive data types) и променливи (variables). Ще работите с оператори (operators) и изрази (expressions), както и с условни твърдения (conditional statements).

Лекция

Във седмица номер 2 ще се запознаете с видовете цикли: for, while, do while, за какво се използват, кога се използват и каква е разликата между тях. Освен това ще се запознаете с масиви в JAVA, както и с методи.

Лекция

През третата седмица ще се запознаете с класове и елементи на класа в JAVA, както и с методи - статични методи и полета. Ще научите какво са колекциите и структури от данни. Освен това ще направим въведение в JAVA OOP.

Лекция

В последната седмица от модула JAVA Fundamentals ще се запознаете с рамките за тестване - jUnit и TestNG с чиято помощ се създават data-driven тестове. Освен това ще се запознаете със системата за контрол на версиите - GIT и ще упражните всичко научено през модула.

Лекция

През първата седмица от модула Quality Assurance Automation ще научите какво трябва да автоматизирате, какви са ползите от автоматизираното тестване и какви митове има за автоматизираното тестване. Освен това ще се запознаете и със Selenium WebDriver.

Лекция

Във втората седмица ще продължите изучаването на Selenium като ще научите как да намирате HTML и CSS елементи със селектори.Освен това ще научите как да правите автоматизация на действията за навигация в браузъра. Ще се запознаете с Windows, Frames и Alerts. Ще научите какви WebDriver-и имат различните браузъри какво и как да правите правилно screenshot-и. Ще разберете как да изпълнявате JavaScript кода.

Лекция

Седмица 3 ще ви запознае с модел на обекта на страниците (Page Object Model). Ще научите какво е явно и неявно изчакване (explicit & implicit wait) и ще упражните наученото до момента - ще работите с табове и прозорци, с профили на браузъра, както и как да извършвате плъзгане и пускане (drag & drop), кликване и задържане (click & hold).

Лекция

През четвъртата седмица от модула QA Automation ще се запознаете с Data-driven testing или тестване, базирано на данни. Ще се научите да го изпълнявате по метода Parallel. Ще се запознаете с рамката BDD - Cucumber, както и с инструмента за изготвяне на отчети Allure reporting.

Лекция

В петата седмица ще се запознаете с API testing. Ще научите какво е HTTP, какво са HTTP заглавия и какви response codes има.

Лекция

Седмица номер шест ще ви запознае със SOAP протокола, с който се комуникира между приложения. Ще се запознаете и с REST, с който се създават комуникационни интерфейси. Ще научите какви са разликите между тях. Освен това ще се запознаете и с GraphQL, който е език за заявки и манипулиране на данни. Ще се запознаете и с инструмента POSTMAN и ще упражните научитеното.

Лекция

През седмата седмица от QA Automation ще се запознаете с JAVA RestAssured lib. Ще научите какви HTTP операции има с RestAssured и ще упражните наученото.

Лекция

В осмата седмица ще се запознаете с непрекъсната интеграция и непрекъсната доставка - CI/CD. Ще се запознаете със сървърът за автоматизация с отворен код - Jenkins. Ще разберете как да го инсталирате и ще направите първите си стъпки в работата с него.

Лекция

През деветата седмица ще се запознаете с Jenkins Pipelines, което е набор от плъгини, които подпомагат внедряването и интегрирането на Pipelines за непрекъсната доставка в Jenkins. Освен това, ще научите как да интегрирате рамка за автоматизация с Jenkins.

Лекция

В последната седмица от професионалната програма Quality Assurance Automation ще се запознаете с контейнера Docker. Ще научите как да изпълнявате паралелно тестове в контейнера Docker, както и да изпълнявате паралелно тестове с помощта на Jenkins Slaves.

Регистрирай се за Quality Assurance Automation - ниво Junior

Професионалната програма по Автоматизирано тестване има за цел да ви даде всички необходими познания, както и много практически упражнения.

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Надгради своите знания и умения по QA с курса по Quality Assurance Automation.

Надгради своите знания и умения по QA с курса по Quality Assurance Automation.

Моля, изберете вид на обучение:

Включи се сега

 

Автоматизирано тестване с JAVA

Предимства на програмата:

Ще знаете фундаментите на един от най-популярните езици за програмиране – Java.

QA Automation специалистите са отговорни за целия процес по разработването и създаването на крайния продукт.

Ролята на QA Automation специалистите е ключова в почти всяка ИТ компания.

Много търсена професия в ИТ сектора.

Ще можете да започнете стаж или работа, като Junior QA Automation специалист.

Чудесна опция за кариера за хора, които искат сигурна и високоплатена работа.