Програма Quality Assurance Automation

Софтуерните продукти стават все по-сложни, докато търсенето нараства все повече. Девелъпърите трябва все по-бързо да разработват нови приложения и актуализации, което увеличава нуждата от задълбочено тестване, за да се открият грешки и да се гарантира качеството на софтуера. Много компании използват Автоматизирано Тестване (QA Automation), за да ускорят процеса на тестване. Курсът по Автоматизирано Тестване има за цел да ви даде всички основни теоретични познания, както и много практически задачи и упражнения, и да ви превърне в завършен Junior QA Automation специалист.

tech-image

Начало на курса

Очаквайте скоро

Продължителност

3 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

Очаквайте скоро

13 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Продължителност

13 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс

Подходящ за

Напреднали

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса

Пътека на развитие

Quality Assurance Automation е курс за напреднали и хора с опит в софтуерното тестване. За да се запишете на този курс, трябва да сте преминали през Quality Assurance Fundamentals. Това е последната стъпка от професионалната програма по Quality Assurance.

Начало пътека на развитие

Beginner

Bootcamp

QA Bootcamp

1 месец

Ти си тук

qa-automation

QA Automation

Пътека на развитие

JUNIOR QA AUTOMATION

Програма на обучение

Лектори

Виктор

Виктор

Senior Full Stack Developer

Виктор е завършил компютърни науки във VIA University, Хорсенс, Дания, работил за Американски и Датски компании, преди да премине в Айкюраси Груп като Старши iOS разработчик. В портфолиото му стоят приложения, с които работят UPS, Western Union и др.

Валерия

Валерия

Team Lead

Валерия е завършила бакалавърската си степен по специалност "Компютърни системи и технологии" и магистърска степен по специалност "Информационни технологии в бизнеса" в Технически университет - Варна. Разполага с 10 годишен професионален опит в ИТ сферата като преминава през длъжности като ИТ съпорт и Апликейшън администратор. През 2015 година се пренасочва и започва работа, като QA. Работи, върху подобряване на качеството на софтуерните продукти, оптимизация на процесите, усъвършенстване на комуникацията и екипната работа. От 2018г. до сега заема длъжност Team Lead във водеща fintech компания.

Програма на обучение

Лекция

В първата лекция ще се запознаете с това какво е Java и за какво може да се използва. Ще се запознаете с инструментите за програмиране с Java. Ще научите какво е променлива и какви типове променливи има - например string, int, boolean, double, float. Ще създаваме и използваме променливите, за да ги покажем в конзолата като резултат. Ще се научим да правим проверки и да създаваме методи, които ще извикваме, както и релационни и логически оператори.

Практика

По време на практиката ще работите с методи, които ще създаваме и ще извикваме. Ще използваме променливи и ще ги проверяваме с if else и switch.

Лекция

По време на втората лекция ще се научим на видовете цикли for, while, do while и за какво се използват. Ще разгледаме основната разлика между тях и кога се използват.

Практика

В практическата част ще упражните различните видове цикли в Java и ще принтираме в конзолата различни резултати.

Лекция

В третата седмица ще разберете какво са класове и конструктори, как да използвате класовете като обекти, как да ги създаваме и как да структурираме файловата система по-лесно.

Практика

По време на практиката ще създавате обекти и ще упражните Overloading методи. Ще използваме тези обекти за различни ситуации.

Лекция

По време на четвъртата седмица ще се запознаете с масиви и полезни трикове за използването им. Ще разберете какво е string, inheritance.

Практика

По време на практиката ще упражните полезни трикове с масиви в Java, както и типове Date. Ще обхождаме масивите като използваме циклите и ще принтираме в конзолата различни резултати.

Лекция

По време на петата седмица ще се запознаете с наследяване – множество наследяване. Ще научите какво е полиморфизъм, абстракции, интерфейси. В кои случаи се използват и с какво ни улесняват.

Практика

По време на практическата част на петата седмица ще упражните Overriding и Overloading методи. Ще правим абстракции, ще създаваме интерфейси и ще ги използваме в различни упражнения.

Лекция

По време на шестата лекция ще се запознаете с Collections Framework, какво представляват изключенията.

Практика

Практическата част ще се състои в хващане на изключения. Как да ги избягваме и ръчно създаване на изключения с цел изпробване на функционалността на програмата.

Лекция

По време на седмата седмица ще се запознаете с най-търсените методологии за управление на проекти като Waterfall модел, Agile модел – Scrum, Kanban.

Практика

Ще се разгледа и ще се направи упражнение с най-често използвания продукт за управление на проекти - Jira, който всеки QA е добре да познава.

Лекция

Във осмата седмица ще се запознаете с това какви са принципите на работа като един QA специалист. Ще научите какви видове тестове има и как се описва тест кейс. Ще разберете какво е IP, web server, REST API, Single Page Application. Ще се запознаете с това какво е променлива, клас, метод.

Практика

Ще се упражните как се описва тест кейс, как се описва бъг и как се определя неговият приоритет. Как да разберете какво е вашето вътрешно и външно IP. Какво е разликата между тях. Първи стъпки в C# и практически задачи.

Лекция

Ще се запознаете със Selenium IDE и Selenium WebDriver.

Практика

Ще упражните Selenium commands & actions. Създаване на automation тестове.

Лекция

В седмица 10 ще се запознаем с добрите практики в automation тестването. Какво е AAA pattern и Data driven testing.

Практика

По време на практическата част ще пишем във файлове и допълнителни Selenium операции, както е и ще попълваме многокомпонентна форма.

Лекция

По време на единадесетата седмица ще научите какво са бази данни, връзки между таблиците, както и insert, update, delete.

Практика

Ще се разгледат и упражнят добри практики при създаване на реални automation тестове, както и наученото по SQL Fundamentals.

Лекция

По време на предпоследната лекция ще се запознаете с Web Services и каква е тяхната роля, основни понятия и видове.

Практика

По време на практиката ще упражните работата с Inner Join, Left Join, Right Join.

Лекция

По време на последната седмица ще се запознаете с JSON & XML и CRUD операциите. Ще работите с Response codes, както и с инструментите за тестване на Services.

Практика

По време на практиката ще представите проекта си и ще се подготвите за теста.

Регистрирай се за Quality Assurance Automation

Курсът по Автоматизирано Тестване има за цел да ви даде всички основни теоретични познания, както и много практически упражнения.

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Надгради своите знания и умения по QA с курса по Quality Assurance Automation.

Надгради своите знания и умения по QA с курса по Quality Assurance Automation.

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 1 х 890 лв.

Първа вноска: 1 х 470 лв.

Оставащи вноски: 2 х 240 лв.

Моля, попълнете данните:

Моля, изберете начин на плащане: *

Автоматизирано тестване с JAVA

Предимства на програмата:

Ще знаете фундаментите на един от най-популярните езици за програмиране – Java.

QA Automation специалистите са отговорни за целия процес по разработването и създаването на крайния продукт.

Ролята на QA Automation специалистите е ключове в почти всяка ИТ компания.

Много търсена професия в ИТ сектора.

Ще можете да започнете стаж или работа, като Junior QA Automation специалист.

Чудесна опция за кариера за хора, които искат сигурна и високоплатена работа.