Програмиране

Търсенето на ИТ умения се увеличава постоянно, като професиите в софтуерното разработване и тестване стават все по-търсени, затова Advance Academy разработи професионални обучения насочени към тези направления. Учебният план на Advance Academy по софтуерно разработване и тестване обхваща четири основни образователни пътеки в ИТ сектора – JAVA, WEB, QA и PHP. Обученията имат за цел да ви дадат нужните теоретични знания и практически умения за работа с най-търсените софтуерни технологии и инструменти. Всяка една пътека съдържа курсове както за начинаещи така и за напреднали с поставен фокус практиката. Всеки курс завършва с теоретичен и практически изпит, където курсистите могат да демонстрират и приложат наученото.

 • diagram

  Образователни пътеки

 • checkbox

  Ползи

 • borders-icon

  Статистика

 • teachers

  Преподаватели

 • info

  Интересно

 • feedback

  Мнения на курсисти

Образователни пътеки

Образователните пътеки на Advance Academy включват четири различни направления – JAVA Development, JavaScript Development, PHP Development и Quality Assurance. Всяко направление е разделено на различни програми – професионална програма ниво Junior, програма ниво стажант, както и индивидуални курсове и програми.

Ползите от уменията по програмиране

Ползите от уменията по програмиране са много. Започвайки от това, че търсенето на ИТ умения се увеличава постоянно, като професиите в софтуерното разработване и тестване стават все по-търсени. Програмирането ще ви помогне да разбирате технологиите по-добре, ще подобри способността ви да решавате проблеми, ще развие вашето креативно и алгоритмично мислене и ще ви отвори много врати. Освен това, чрез програмирането може да усвоите основни умения в работата с екип, като презентационни, комуникативни и самоорганизация.

 • share

  Дигитални умения

 • design

  Креативност

 • bulb

  Алгоритмично мислене

 • talkers

  Комуникация

 • team

  Работа в екип

 • presentation

  Презентиране

teach
blond-girl
congrats
welcome

140

Проведени обучения

Над

2 900

завършили курсисти

Над

12 700

учебни часове

Над

43%

стартирали работа

точно

3

зали

интересно

Advance Academy Bootcamp - Практически опит в реална работна среда

С увеличеното търсене на програмисти и усещането за силен недостиг на кадри, софтуерните фирми започнаха да имат все по-големи изисквания при наемането на разработчици. Да се познава само един език или фреймуърк вече не е достатъчно за един Junior софтуерен специалист.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Топ 5 проекта за начинаещи програмисти

Всеки един девелъпър би ви казал, че в началото писането на код може да бъде много предизвикателно. Като junior девелъпър, вашето портфолио е нещото, на което трябва да наблегнете най-много, то е вашата визитна картичка, защото потенциалните ви работодатели ще ви оценят на база вашия опит в разработването на проекти.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Advance Academy представя: Денят на Scratch Безплатно събитие за децата от Варна

Днес има много позиции за уеб програмисти. Въпреки това, за да си осигурите интервю и да бъдете наети за мечтаната работа, силното резюме е от решаващо значение. Много кандидати се чудят как трябва да изглежда тяхната автобиография и какво трябва да включва, a това може да варира, защото представлява различни неща за различните хора.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Лектори

Паскал

Паскал

Web E-Commerce Engineer

Паскал e завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е Team Lead Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, Salesforce, Laravel. Автор на множество плъгини с глобално приложение.

Тихомир

Тихомир

Web Developer

Тихомир е завършил своето професионално образование във ВВМУ “Никола Вапцаров” гр.Варна, а в момента следва магистратура “Кибер сигурност” отново във ВВМУ. Той започва своята професионална кариера след успешно завършил курс в Advance Academy, работил е за някой от най-големите софтуерни компании във Варна.

Виктор

Виктор

Senior Full Stack Developer

Виктор е завършил компютърни науки във VIA University, Хорсенс, Дания, работил за Американски и Датски компании, преди да премине в Айкюраси Груп като Старши iOS разработчик. В портфолиото му стоят приложения, с които работят UPS, Western Union и др.

Калина

Калина

Web Developer

Калина е завършила висшето си образование във ВВМУ "Никола Вапцаров" гр.Варна, специалност "Информационни и комуникационни технологии". Притежава степен Магистър по "Киберсигурност". Стартира своята професионална кариера като уеб разработчик след успешно завършен курс в Advance Academy. Преподавател е на курсове за деца и възрастни.

Валерия

Валерия

Team Lead

Валерия е завършила бакалавърската си степен по специалност "Компютърни системи и технологии" и магистърска степен по специалност "Информационни технологии в бизнеса" в Технически университет - Варна. Разполага с 10 годишен професионален опит в ИТ сферата като преминава през длъжности като ИТ съпорт и Апликейшън администратор. През 2015 година се пренасочва и започва работа, като QA. Работи, върху подобряване на качеството на софтуерните продукти, оптимизация на процесите, усъвършенстване на комуникацията и екипната работа. От 2018г. до сега заема длъжност Team Lead във водеща fintech компания.

Светослав

Светослав

Web Developer

Светослав е завършил висшето си образование в Икономически университет - Варна. Занимава се с програмиране повече от 5 години, като 3 години професионално. Работил е по различни проекти използвайки React или Angular. Към настоящия момент е front end developer в Brain Stars.

Ростислав

Ростислав

QA Engineer

Ростислав е QA инженер в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Работил е и във финтех сектора като QA за международна компания. Предишният му опит включва и project manager отново в e-commerce сектора и ръководене на проекти съвместно с eBay и Amazon.

Максимилиян

Максимилиян

JavaScript Developer

Максимилиян проявява интерес към програмирането от 6 клас и от 7 години развива своите умения. Завършил е "Технически университет Варна" със специалност "Софтуер и интернет технологии". Oт година и половина се занимава с уеб разработка в компанията Quanterall. Има познания в blockchain екосистемата и портфолиото му съдържа лични проекти в тази насока, както и два уеб сайта.

Анна

Анна

Java Developer

В училище бях една от най-добрите по математика в класа и затова реших, че искам да продължа обучението си именно в тази сфера. Така записах специалност Информатика във Факултет по Математика и Информатика, към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. За мен, едно от големите предимства на университета е, че ти дава възможност да надникнеш в различни части от света на програмирането. След близо две години работа с бази данни и магистратура „Защита на информацията в компютърните системи и мрежи" се насочих към JAVA. Започнах работа като Java Developer. Това продължава вече близо четири години. С днешна дата, мога да кажа, че пиша код наравно с другите ми колеги, но ако има проблем с базите - аз съм човека. В момента работя по проект, в който правим продукт за застрахователни компании. Всеки ден срещам различни предизвикателства и най-важното всеки ден уча нещо ново.

Елица

Елица

QA Engineer

Елица е завършила Счетоводство и контрол в ИУ Варна, като е работила 5 години като счетоводител. През това време, разбира че тази професия не е за нея и решава да пробва нещо ново и се записва на курс по Quality Assurance в Advance Academy. Много бързо след курса получава и първото си предложение за работа като QA Engineer в TaxBack, но скоро след като започва получава и ново предложение от компанията, в която работи и до днес – Astound Commerce. 4 години по-късно тя е работила по проекти на световноизвестни компании, с различни екипи от цял свят, като не малко пъти е била в ролята на QA Lead и е ръководила екипи.

Иван

Иван

Java Developer

Иван е бивш курсист на Адванс Академи. Завършил е курс Java Development през Февруари 2020-та година. След успешно завършения курс започва работа в IT сферата, а в момента работи като Java Developer в Paysafe Group.

Силвия

Силвия

Senior JavaScript Developer

Силвия завършва в Икономически университет Варна, специалност "Бизнес Информационни системи". Печели първо място в надпреварата на Студентска научна дейност, специалност Информатика и БИС с проекта си за разработка на система за управление на Човешките ресурси. Към момента Силвия е Fullstack JavaScript Developer към Quanterall.

Женя

Женя

QA Specialist

Жени е работила над 15 години в туризма. Като човек, който обича да се предизвиква и търсейки ново предизвикателство през 2020г. година завършва успешно програмата по QA Manual ниво Junior и става част от development екипа на Advance Academy. От пролетта на 2022г. е ментор в bootcamp-a на програмата QA Manual ниво Junior, където помага на курсистите да натрупат практически опит в реална работна среда, познавайки най-добре предизвикателствата на прехода от учебната скамейка до първият сериозен проект за един курсист.

Александър

Александър

QA Automation Team Lead

Александър е получил образованието си в Технически Университет Варна, специалност АИУТ. Има опит от 10 години като е работил за различни международни ИТ компании. В момента работи за водеща на пазара gambling компания като тийм лидер на QA Automation екип.

Нашите преподаватели

Това са хората, които променят играта всеки ден. Нашите вдъхновители, лектори, мечтатели. Хора, които работят по приложения, системи и маркетингови програми на световни брандове. Специалисти, които обожават работата си и предават знанията си с голямо желание. Не просто презентатори, далеч от академичните претенции, те са истински будители на новите технологии, бунтари, които рушат традиционните навици и изграждат нови концепции, решават проблеми и създават системи, приложения, кампании, уеб страници, с които правят дните ни по-свободни. Събрани от различни фирми, градове, работещи с различни технологии, езици, понякога конкуренти, друг път съюзници, това са хората които повече от 4 години изграждат основите на Advance Academy.

Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Виктор?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Виктор
Senior Full Stack Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Паскал?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Паскал
Web E-Commerce Engineer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Тихомир?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Тихомир
Web Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Калина?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Калина
Web Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Валерия?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Валерия
Team Lead

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Светослав?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Светослав
Web Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Ростислав?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Ростислав
QA Engineer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Максимилиян?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Максимилиян
JavaScript Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Анна?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Анна
Java Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Елица?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Елица
QA Engineer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Иван?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Иван
Java Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Силвия?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Силвия
Senior JavaScript Developer

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Женя?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Женя
QA Specialist

Повече за мен
Преподавател https://programirane.advanceacademy.bg/programirane/Александър?v=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Александър
QA Automation Team Lead

Повече за мен