Практически курс Quality Assurance - Manual Testing

Онлайн курс за начинаещи

Онлайн курсът Quality Assurance има за цел да ви запознае с основните принципи, които превръщат QA в изключително важен елемент при разработването на софтуер. Ще разберете защо осигуряването на качество е нещо повече от търсене на грешки. То е свързано с гарантиране, че продуктите отговарят на най-високите стандарти за качество и надеждност, което прави QA специалистите незаменима част от всеки девелъпмънт екип. Курсът по Quality Assurance не просто ще се научите как да тествате софтуер, а ще сте готови да започнете стаж или работа. Курсът започва с 2 седмици БЕЗПЛАТНО обучение, което е въведение в Quality Assurance, за да може всеки, който не е сигурен дали QA е подходящ за него, да се опита и да разбере.

laptop

Начало на курса

23 Април

Продължителност

3.5 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

23 Април

14 седмици

590 лв.

Продължителност

14 седмици

Учебни занятия

Вторник и Четвъртък 18:30 – 21:30

Цена на курса

590 лв.

Начин на провеждане

Онлайн курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса
gift-icon

Разбери дали Quality Assurance е за теб. Запиши се. Първият модул е БЕЗПЛАТЕН.

Нашите партньори от Staff Recruit имат 3 свободни позиции за QA специалист за голяма gaming компания.

Пътека на развитие

Пътеката на развитие в онлайн курсът Quality Assurance - Manual Testing включва три модула, като ще започнете с БЕЗПЛАТНО въведение в QA и ще можете да продължите към QA Fundamentals и QA Bootcamp, в който ще работите върху проект в реална работна среда.

Начало пътека на развитие

Beginner

Курс QA за начинаещи

QA Intro

QA Fundamentals

QA Fundamentals

bootcamp

QA Bootcamp

Пътека на развитие

JUNIOR QA

Програма на обучение

Лекция

През първата седмица от БЕЗПЛАТНИЯ модул от курса Quality Assurance ще направим въведение в курса, като ще се запознаем с професията и основната терминология в QA. Освен това ще се запознаем с фазите на жизнения цикъл на разработване на софтуер - SDLC.

Лекция

Във втората седмица ще се запознаем с видовете методологии - Waterfall, V-model и Agile, както и ще научим какви тестови нива има и типовете тестване в QA.

Лекция

В първата седмица от модула Quality Assurance Fundamental ще се запознаем със жизненият цикъл на софтуерното тестване - STLC, и неговите етапи. Също така ще научим двете основни техники при софтуерното тестване - Black box и White box тестване.

Лекция

Втората седмица от курса ще постави фокус върху тест кейсовете, техните видове и структура. Освен това ще се запознаем с дефектите и тяхното правилно писане.

Лекция

В третата седмица от QA курса ще проведем практическа сесия за писане на тест кейсове и дефекти. Освен това ще се запознаем с основните документи: Test Plan, Test Strategy, Functional Requirement Specification, Requirement Traceability Matrix и Checklist.

Лекция

Седмица четири ще ви запознае с мрежите .XML и .JSON. Освен това ще се запознаем с API тестването - REST и SOAP и ще работим с инструменти за интеграционно тестване - SOAP UI и Postman.

Лекция

В петата седмица от курса Quality Assurance ще проведем практически упражнение върху API Testing, както и ще се запознаем с Usability и Localization testing. Също така ще започнем тестването на мобилни приложения и ще разберем какви видове приложения има.

Лекция

Шестата седмица от курса ще научим малко повече за програмните езици HTML и CSS. За какво се използват и каква е тяхната роля в QA. Също така ще започнем работа с бази данни и SQL.

Лекция

По време на седмицата седмица ще проведем практическо упражнение върху бази данни. Освен това ще се запознаем с Exploratory testing и ще го упражним.

Лекция

В последната седмица от онлайн курса Quality Assurance ще направим въведение в работата със софтуера Jira и ще работим с него по реален проект. Освен това ще разберем какво е ISTQB и защо ни е нужно, както и ще научим разликата между ръчното и автоматизираното тестване.

Практика

Quality Assurance Bootcamp е практически насочено обучение, което е част от онлайн курсът Quality Assurance - Manual Testing. В него ще се потопите в работата над реален проект и реална работна обстановка. По време на QA Bootcamp-а ще бъдете разпределени в екипи и всяка седмица ще имате срещи с Тийм Лидера си, в които ще се обсъждат задачите, напредъка, трудностите, решенията и ще се разпределят нови таскове. Завършвайки Bootcamp-a ще имате нужния опит от реална работна среда, ще усвоите основни умения за работата в екип, като презентационни, комуникативни и самоорганизация.

Регистрирай се за Quality Assurance

Не пропускайте възможността да се запознаете с Quality Assurance и да направите първите си крачки в най-бързо развиващият се сектор без да програмирате.

Започнете своето практическо обучение по Quality Assurance с БЕЗПЛАТЕН модул.

Лектор

Веселин

Веселин

QA Engineer

Quality Assurance специалист с 4 години опит. Участвал в проекти от различно естество. Провеждал редица обучения на работно и извън работно ниво. Завършил Технически университет Варна със специалност Компютърни системи и технологии. Притежател на различни сертификати, като се е специализирал както в ръчно, така и в автоматизирано тестване.

Лектор

Веселин

Веселин

QA Engineer

Quality Assurance специалист с 4 години опит. Участвал в проекти от различно естество. Провеждал редица обучения на работно и извън работно ниво. Завършил Технически университет Варна със специалност Компютърни системи и технологии. Притежател на различни сертификати, като се е специализирал както в ръчно, така и в автоматизирано тестване.

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето практическо обучение по Quality Assurance - Manual Testing.

Започни своето практическо обучение по Програма Quality Assurance – Manual Testing.

Включи се сега


Данни за приятел

 

Quality Assurance - Manual Testing

Предимства на програмата:

QA специалистите играят ключова роля в разработката на всеки вид софтуер

Подходящ за начинаещи

QA специалистите участват във всички етапи на планиране и разработка.

Често най-добрите QA са тези, които идват от сфера на дейност, различна от ИТ.