Програма JAVA Development - Ниво Intern

yellow-star Цялостно обучение за ниво Стажант JAVA Developer

Java Development е програма за всички, които искат да се запознаят задълбочено с Java. Програмата на обучение включва два курса, които могат да бъдат записани самостоятелно - JAVA Fundamentals и JAVA Advanced - OOP & RESTful API. Java е един от най-разпространените езици за програмиране, който ще разгледаме в два последователни курса, необходими за успеха и реализацията на бъдещите Java разработчици. С този език се разработват всякакви типове софтуер – игри, уеб приложения, мобилни приложения, финансови софтуери, офис софтуери и дори големи индустриални системи. Това е един от най-надеждните програмни езици, като все повече работодатели търсят разработчици с подобни умения. Двата курса са насочени към начинаещи и освен теория включват много практически задачи. В края на програмата курсистите ще разполагат с нужната теоретична подготовка за стартиране на стаж в софтуерна фирма.

Курс по програмиране Java за начинаещи

Начало на курса

05 Февруари

Продължителност

5 месеца

Начало на курса

Продължителност

Цена на курса

Учебни занятия

05 Февруари

20 седмици

ВИЖ ПОВЕЧЕ За цена: Виж повече

Понеделник и Сряда от 18:30 до 21:30

Продължителност

20 седмици

Учебни занятия

Понеделник и Сряда от 18:30 до 21:30

Цена на курса

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Начин на провеждане

Присъствен курс

Подходящ за

Начинаещи

Език на провеждане

Български

Видео записи след всяка лекция

Достъп за една година след завършване

Сертификат от МОН

На всички курсисти завършили успешно курса

Сертификат Адванс Академи

На всички курсисти завършили успешно курса

Пътека на развитие

Пътеката на развитие в стажантската програма по JAVA Development включва две обучения, които могат да бъдат първата крачка на всеки към кариера в ИТ. Двата курса са част и от професионалната ни програма по JAVA Development, която включва и 4 месечен Bootcamp, в който може да работите върху реален проект.

Програма на обучение

Най-често задаваните въпроси за Java - отговори от лектора Виктор

Кликни и си отговори icon-click

hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag
hashtag

text-input icon-info

Имате много въпроси? Искате бързи отговори? Лекторите от професионалната програма по JAVA Development са тук да ви помогнат. Започвайки със това дали програмирането и JAVA са подходящи за начинаещи до това какви са перспективите пред един JAVA Developer.

Лектори

Виктор

Виктор

Senior Full Stack Developer

Виктор е завършил компютърни науки във VIA University, Хорсенс, Дания, работил за Американски и Датски компании, преди да премине в Айкюраси Груп като Старши iOS разработчик. В портфолиото му стоят приложения, с които работят UPS, Western Union и др.

Анна

Анна

Java Developer

В училище бях една от най-добрите по математика в класа и затова реших, че искам да продължа обучението си именно в тази сфера. Така записах специалност Информатика във Факултет по Математика и Информатика, към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. За мен, едно от големите предимства на университета е, че ти дава възможност да надникнеш в различни части от света на програмирането. След близо две години работа с бази данни и магистратура „Защита на информацията в компютърните системи и мрежи" се насочих към JAVA. Започнах работа като Java Developer. Това продължава вече близо четири години. С днешна дата, мога да кажа, че пиша код наравно с другите ми колеги, но ако има проблем с базите - аз съм човека. В момента работя по проект, в който правим продукт за застрахователни компании. Всеки ден срещам различни предизвикателства и най-важното всеки ден уча нещо ново.

Иван

Иван

Java Developer

Иван е бивш курсист на Адванс Академи. Завършил е курс Java Development през Февруари 2020-та година. След успешно завършения курс започва работа в IT сферата, а в момента работи като Java Developer в Paysafe Group.

Програма на обучение

Лекция

В първата лекция ще се запознаете с това какво е Java и за какво може да се използва. Ще се запознаете с инструментите за програмиране с Java. Ще научите какво е променлива и какви типове променливи има като например string, int, boolean, double, float. Ще създаваме и използваме променливите, за да ги покажем в конзолата като резултат. Ще се научим да правим проверки и да създаваме методи, които ще извикваме.

Практика

По време на практиката ще се работи с методи, които ще създаваме и ще извикваме. Ще използваме променливи и ще ги проверяваме с if else и switch.

Лекция

По време на втората лекция ще се научим на видовете цикли for, while, do while и за какво се използват, както и видове масиви и тяхната употреба.

Практика

В практическата част ще създавате и форматирате масиви чрез обхождане, използвайки циклите.

Лекция

В третата седмица ще разберете какво са класове и конструктори, как да използвате класовете като обекти, как да ги създаваме и как да структурираме файловата система по-лесно.

Практика

По време на практиката ще упражните всичко от лекцията като ще създавате клас тип обект, ще създавате различни конструктори и ще разработвате различни методи с параметри.

Лекция

По време на четвъртата седмица ще се запознаете с интерфейси и константи и разширения на класове и супер класове.

Практика

По време на практиката ще създавате и използвате интерфейси и константи, ще добавяте и използвате родителски класове.

Лекция

По време на петата седмица ще разберете как да предефинирате методи, какво са абстрактни методи и референции към методи и какво е debugger.

Практика

По време на практическата част на петата седмица ще разберете как да използвате debuger-a, за да можете бързо да намирате къде ви е грешката и да проследявате как се изпълнява кода ви. Ще разберем ползата от абстрактните методи.

Лекция

По време на шестата лекция ще научите какво са изключения и нишки.

Практика

По време на практическата част ще затвърдите наученото като упражните как се хващат изключения и как да използвате нишки.

Лекция

В седмица седем ще се запознаете с това какво е Graphic User Interface и Postman.

Практика

По време на практиката ще използвате елементи за създаване на графично приложение. Ще създаваме различни графични приложения, които имат различни функции и ще можем да използваме масиви, за да покажем информация в таблици. Ще можем да добавяме и изтриваме записи от тях. Ще програмираме функционалността на бутони.

Лекция

В седмица осем ще се запознаете с това как бързо да намерите решения и как да се справите бързо с даден проблем.

Практика

В последната седмица ще работите в екип и ще създадете онлайн разплащателна система, използвайки Java. Ще използвате google, за да може бързо да намерите решение на дадения проблем като правилно изписвате това, което искате да намерите.

Лекция

През първата седмица на модула по JAVA OOP ще се запознаем с четирите основни концепции в обектно-ориентираното програмиране – encapsulation, inheritance, polymorphism и abstraction.

Практика

По време на практическата част от лекциите ще работим с първите две концепции в ООП – encapsulation и inheritance. Ще капсулираме данни и ще извършваме процеса на наследяване.

Лекция

Във втората седмица ще продължим с изучаването на основните концепции в ООП, като ще се запознаем по-подробно с polymorphism и abstraction.

Практика

В практическата част ще упражним процеса на полиморфизъм, както и последната основна концепция в ООП – абстракция. С нея ще можем да определим какъв вид данни трябва да бъдат видими и какви да бъдат скрити.

Лекция

По време на лекциите през третата седмица, ще се запознаем със solid principles или така наречените твърди принципи. Това са петте основни принципа на обектно-ориентираното програмиране.

Практика

По време на практиката ще започнем да създаваме система, която е лесна за поддръжка и разширение, благодарение на „твърдите“ принципи.

Лекция

През последната седмица на модула по JAVA OOP ще се запознаем с design patterns – creational, structural и behavioral. С тяхна помощ ще можем да разработваме програми, които са много по-ефективни, гъвкави и многократно използвани.

Практика

В практическата част ще упражним моделите за дизайн, като с тяхна помощ ще можем да решаваме конкретни задачи много по-ефективно.

Лекция

По време на първата лекция се запознаваме с релационни бази от данни, какво e DML (Data Manipulation Language) и DDL (Data Definition Language).

Практика

По време на практическата част ще упражните използването на MySQL база от данни и Workbench графичния инструмент, както и различни конвенции за именуване и стандарти за кодиране. Също така ще се упражни писането на SQL заявки за добавяне, изтриване, редактиране и селектиране.

Лекция

По време на втората седмица ще научите по задълбочени знания в релационните бази от данни, като какво е Join, транзакции, индекси и др. Също така ще се запознаете с Maven инструмента за автоматизация и изграждане на приложения.

Практика

В практическата част ще упражните новите научени неща за релационните бази от данни и след това ще създадем и конфигурираме Java приложение с Maven.

Лекция

По време на третата седмица ще научите какво е Spring Boot, зависимости, които ще използвате, Spring Bean обхват, както и Hibernate.

Практика

В практическата част ще упражните теорията като ще конфигурирате Spring Boot, ще упражните Spring Boot инжектиране на зависимости, както и конфигуриране на Hibernate.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с анотации – едно към едно; едно към много; „нетърпеливо“ срещу „мързеливо“ зареждане; много към много. Също така ще се запознаете и с библиотеката Lombok.

Практика

По време на практическата част ще се запознаете с Code First подходът. Ще научите как да свързвате приложението си с базата данни и ще упражните използването на Lombok.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с Repository Layer-а и какво е JPA, като ще се научите да правите по различен начин SQL заявки от приложението към базата данни.

Практика

По време на практическата част ще упражните CRUD, което в програмирането означава създаване, четене, промяна и изтриване на обекти.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете със слоя за бизнес логика - Service Layer, както и как да управлявате грешки. Ще се запознаем и с Git version control системата.

Практика

По време на практическата част ще упражните слоя за бизнес логика и хващането на грешки. Ще качите приложенията си в GitHub.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с JSON Data, променливи в линк. Ще научите добри практики в програмиране, както и конвенции за именуване на API линковe. Ще научите какво е Swagger и как да го конфигурираме. Ще научите как да използвате Postman.

Практика

По време на практическата част ще създадете контролер и ще се научите как да сериализирате и десериализирате Java обекти в JSON формат и обратно. Ще упражните и различните видове статус кодове.

Лекция

По време на лекцията ще се запознаете с JUnit Testing. Разликите между unit и integration тестовете и защо е важно да се пишат тестове. Ще научите какво е Spring Security и JWT.

Практика

Ще създадете информационна система, ще добавяте, редактирате и изтривате потребители. Ще добавите функционалност за автентикация и излизане. Ще добавите защита на линкове със Spring Security.

Регистрирай се за Java Development - ниво Стажант

Не пропускайте възможността да се запознаете с програмния език Java. Той се характеризира с разработване на различните типове софтуер.

Местата може да се запълнят много преди старта на програмата.

Лектори

Сертификати

Advance Academy е лицензиран учебен център и може да издава Удостоверение за професионално обучение, както и Сертификат за преминато обучение на всички курсисти завършили успешно курса.

Диплома МОН
Сертификат Advance Academy

Мнение на наши курсисти

Запишете се сега

Започни своето професионално практическо обучение по Java програмиране – от начинаещ до Junior Java Developer.

Започни своето професионално практическо обучение по Java програмиране – от начинаещ до Junior Java Developer.

Моля, изберете на колко вноски желаете да платите:

Цена: 1590 лв.

Първа вноска: 1 х 690 лв.

Оставащи вноски: 2 х 450 лв.

Моля, попълнете данните:

Цялостно обучение JAVA DEVELOPMENT

purple-star Ниво СТАЖАНТ

Предимства на програмата:

Java е един от най-популярните езици за програмиране.

Най-много работни позиции в света има за JAVA разработчици.

В Java Development Ниво Intern ще се запознаете задълбочено с Java и ще можете да започнете стаж след завършването на програмата.

Областта предоставя много възможности за кариерно развитие.

Java дава много възможности за развитие свързани с Back end, Android, Application development.

Чудесна опция за кариера за хора, които търсят сигурна и високоплатена работа.